Från nagelbitare till nagelexpert

Det började med ett syrianskt bröllop och kollegor som ville få naglarna fixade. Sedan öppnade Bonnie Lundström eget.

Bonnie Lundström har bott i villan i Gamleby i en dryg månad. Nu är hon redo att börja jobba igen.

Bonnie Lundström har bott i villan i Gamleby i en dryg månad. Nu är hon redo att börja jobba igen.

Foto: Karin Hertz

Familj2020-10-07 10:00

Det har gått sju år sedan Bonnie Lundström startade företag och öppnade egen nagelsalong i villan hemma i Tumba söder om Stockholm. 

Från början hade hon ingen tanke alls på att starta eget. 

– Jag var en inbiten nagelbitare och när jag skulle på ett syrianskt bröllop bestämde jag mig för att göra i ordning mina naglar, säger Bonnie Lundström som blev jättenöjd med resultatet och bestämde sig för att fortsätta gå till nagelsalonger.

Hon hittade ett bra ställe i Södertälje, men efter ett tag började hon fundera på om hon kunde börja fixa naglarna själv istället.

– Jag googlade. Sen beställde jag hem mitt första nagelkit och började öva på en övningshand. 

När hon kom till jobbet dagen efter, med tillfixade naglar, fick hon beröm.

– Då vad det en tjej som sa "Åh vilka fina naglar, kan du göra så på mig också?".  Nej, sa jag, jag är inte utbildad, jag gör det inte på någon annan! Det var en principsak för mig.

Men Bonnie blev övertalad till slut och sa till tjejen att "du gör det på egen risk". 

– Och hon blev supernöjd. Sen kom den ena efter den andra, men jag sade blankt nej eftersom jag var outbildad, säger Bonnie Lundström och berättar att hon därefter bestämde sig för att utbilda sig till nagelterapeut.

Därefter öppnade hon nagelsalong, men hon fortsatte att jobba som anställd. Till att börja med ägnade hon kvällar och helger åt att arbeta i sin nystartade salong. 

– Och den första december 2015 började jag jobba heltid i salongen, säger Bonnie och berättar om arbetsdagar från 8 till 21, varje dag hela veckan, alla dagar utom julafton.

Vilka långa arbetsdagar!

– Ja, men det är kul. Jag stormtrivs med att få göra andra fina, att få vara kreativ och göra mönster. Jag ångrar mig inte ett dugg!

Hon visar bilder på lösnaglar dekorerade med delfiner, drakar, flamingos och till och med kolibris.

Tror du att det finns en marknad för att öppna en skönhetssalong i Gamleby?

– Jag skrev ett inlägg i Facebookgruppen "Det händer i Gamleby" någon månad innan jag flyttade hit och jag fick jätterespons. Det finns ingen som gör vare sig naglar eller fransar här. 

Hon berättar att salongen har gått väldigt bra hittills, men tillägger att det inte är någon verksamhet man blir rik på. Som egenföretagare är det mycket omkostnader, egenavgifter som ska betalas samt moms och skatt.

– Men jag trivs, jag tycker det är kul.

Det har gått en dryg månad sedan flyttlasset gick från Tumba till villan på Bergsgatan i Gamleby. För tillfället ägnar Bonnie Lundström mycket tid till att packa upp och möblera, både i sitt hem och i den nya salongen som ligger på bottenvåningen.

Till Gamleby har hon flyttat tillsammans med sin son och deras sju katter. 

– Jag har fyra katter och sonen har tre. Jag var nämligen volontär på Södertälje katthem förut och då var jag jourhem. Och så var jag med ute och räddade hemlösa katter.

Hon gillar också att vara ute i naturen, gå i skogen och ägnar en hel del tid åt att gosa med alla katterna.

– Men salongen är mitt största intresse. Jag trivs så otroligt bra med att vara kreativ, säger Bonnie Lundström som tycker att det känns bra att få en nystart i livet.

– Jag trodde aldrig att jag skulle flytta från Stockholm, jag är infödd stockholmare och var lite småskrajsen för hur det skulle funka, men det känns positivt och bra. Det känns bra att släppa allt. Jag ångrar mig inte fem sekunder, säger Bonnie Lundström.

Bonnie Lundströms största intresse är också hennes yrke. Hon älskar att arbeta som nagelterapeut och tycker det är kul när hon får uppdrag om att måla kolibris och flamingos.
Bonnie Lundströms största intresse är också hennes yrke. Hon älskar att arbeta som nagelterapeut och tycker det är kul när hon får uppdrag om att måla kolibris och flamingos.
Personligt

Bonnie Lundström

Bor: Nyinflyttad i Gamleby.

Familj: Son och sju katter.

Yrke: Nagelterapeut och fransstylist.

Gör: Driver skönhetssalongen "Bonnie's nails n' art" på heltid hemma i villan.

Intressen: Skönhetssalongen, vara ute i naturen, gosa med katterna, pyssla i trädgården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!