Han har alltid hållit på med spel i någon form, men intresset har accelererat de senaste tolv åren.
– Det började 2010 när sonen sa till mig att testa att spela online mot andra människor, säger Sven Flink som fram till dess bara hade spelat mot datorn.
Att spela mot andra människor gav spelandet en helt annan dimension.
– Sedan dess är jag fast.
Call of Duty var det första spelet han fastnade för, men sedan några år tillbaka spelar han mestadels Counter-Strike, CS. Spelet bygger på att två lag kämpar mot varandra i en simulering av ett terroristdåd.
– I CS är man antingen polis eller terrorist, säger han och berättar att spänningsnivån är hög.
Han spelar i stort sett varje kväll.
– Två, tre timmar varje kväll sitter vi och har jäkligt roligt.
Ibland får han kommentarer från vänner som inte spelar. De tycker han ska vara social och spela golf eller liknande. Men via spelintresset har han lärt känna människor från olika delar av Sverige, och de träffas även "irl", det vill säga i verkliga livet.
– Jag anser att det är jättesocialt och man träffar många nya vänner. Det är lite därför jag vill att äldre också ska inse att det inte bara är spelande, säger Sven Flink, som berättar att spelarna har mycket kontakt med varandra.
– Oftast är det mellan fem och tio personer på kanalen, på Discord som det heter. Vi sitter och pratar om ditten och datten. Vi pratar inte bara om spel, vi pratar om allt.
Han menar att spelandet är ett bra sätt att bryta ensamheten som många äldre drabbas av. Och det finns även andra fördelar med att ägna sig åt datorspel.
– Jag har läst en del forskningsrapporter också, och jag är fullständigt övertygad om att det håller hjärnan och koordinationen igång.
Dessutom menar Sven Flink att spelandet bygger broar mellan generationerna.
– Det har jag bevis på. Häromkvällen ringde mitt barnbarn till mig och sa: "Morfar, nu ska vi spela Fortnite, starta spelet". Han är sju år och sitter i Jönköping, och jag sitter här. Sedan går vi ut och spelar Fortnite ihop, det är helt underbart.
Han framhåller att den som inte vill spela "skjutarspel" har många andra spel att välja på – allt från pussel och patiens till spel där man bygger hus.
– Det finns hur mycket som helst om man vill ägna sig åt det här.
En känd gamingprofil bland äldre spelare är Inger "Trigger Finger" Grotteblad. Tillsammans med sitt lag Silver Snipers blev hon världsmästare i seniorklassen i Counter-Strike 2019. Hon har även startat Facebookgruppen "Gaming senior" för spelare över 60 år.
– Inger Grotteblad är mycket ute och föreläser om gaming för äldre. Det triggade mig lite, säger Sven Flink, som själv planerar att föreläsa om ämnet.
– Jag är i startgroparna och har gjort en powerpointpresentation.
På frågan vad som är det största hindret för att börja med datorspel svarar han utrustningen. Men det är inte nödvändigt att köpa den dyraste datorn.
– Om vi utgår från CS behöver du ingen värstingdator, för det är inte så grafikkrävande.
Bristande datorvana är ett annat hinder.
– Vet man inte hur man gör är det inte så lätt, men vi är många som är villiga att hjälpa till.
Han tipsar om att ansöka om medlemskap i "Gaming senior". När han gick med i Facebookgruppen hade den 30 medlemmar. Numera är de över 300.
– Det ökar stadigt och det finns alltid någon att fråga.