Juventus utreds efter uteblivna Suarez-affären

Luis Suarez var på god väg mot att bli en Juventus-spelare i somras. Men affären uteblev och nu utreds istället för att försökt kringgå lagen.

Luis Suarez potentiella flytt till Juventus och Italien föll igenom efter att han inte fått ett italienskt medborgarskap. Arkivbild.

Luis Suarez potentiella flytt till Juventus och Italien föll igenom efter att han inte fått ett italienskt medborgarskap. Arkivbild.

Foto: Yuri Kochetkov/AP/TT

Sport2020-12-04 22:50

Luis Suarez poserade med Juventuströjan från den berömda balkongen i Turin, och uppgavs vara klar för klubben. Men bara om han lyckades få ett italienskt medborgarskap.

Nu utreds Juventus för att ha försökt kringgå lagen och försökt snabba på processen med att få ett medborgarskap godkänt, enligt Football Italia. Bland annat utreds sportchefen Fabio Paratici samt flera av klubbens advokater. Klubben gick i veckan ut med ett uttalande där man står bakom Paratici.

Suarez, medborgare i Uruguay, behövde ett italiensk medborgarskap eftersom Juventus redan fyllt i kvoten av icke-EU-spelare. Suarez fru innehar ett italiensk pass, vilket tillät honom att ansöka om ett.

Det kom även uppgifter i somras från italienska tidningar om att Suarez inte alls skulle ha klarat de språktester som gjordes, men att han godkändes ändå efter påtryckningar från Juventus.

Anfallaren skrev istället på för Atletico Madrid, som i sin tur lånade ut Alvaro Morata till Juventus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!