Kosmisk dansföreställning – krav: blöja

Riksteatern Vimmerby bjöd nyligen in till "Den kosmiska trädgårdspassagen", en dansföreställning och installation för bebisar i åldrarna 2-18 månader. Ett modigt val av publik, som föll väl ut.

Diskhandskar var populärt bland bebisarna. Närmast i bild syns mamma Sofia Knutsson och bredvid sitter lilla August i pappa Jesper Källs knä.

Diskhandskar var populärt bland bebisarna. Närmast i bild syns mamma Sofia Knutsson och bredvid sitter lilla August i pappa Jesper Källs knä.

Foto: Maria Lindelöf

Familj2022-03-24 19:26

Trots att publiken knappt lärt sig krypa, än mindre läsa, hittade totalt 13 bebisar till Tullportsteatern i Vimmerby. En som blev lite extra fängslad av dansarna, vibrationerna och all spännande rekvisita var lille August Käll.

– Han tyckte det var jättemysigt och följde verkligen med dansarna i deras rörelser och det var mycket intryck. Det kändes som att alla barnen uppskattade det, säger mamma Sofia Knutsson.

Föräldrarna är oftast lättare att charma, de blir glada om barnen är glada. Så blev det nu också, även om viss skepticism fanns först.

– Jag tyckte också det var jättehärligt. Men först när vi kom in var det bara en vit bakgrund och man tänkte "hur ska det här kunna bli havsinspirerat" men så dämpades belysningen och det byggdes på och till slut blev det en havsmiljö. Det var häftigt.   

Viss oro fanns det att den särskilda besöksgruppen inte skulle kunna hålla ihop sig själva med tanke på invanda rutiner och sömnbehov – men det gick bokstavligt talat som en dans.

– Man vet ju inte hur det passar med allas rutiner och det var väl någon bebis som började gny lite. Jag var rädd att vår kille skulle vara trött, men det gick faktiskt jättebra.

Kommer ni försöka gå om det erbjuds igen?

– Ja, absolut. Det var ett jättebra initiativ och kul med lite kultur igen, säger Knutsson

Med föräldrar och mor- och farmödrar inräknade hölls föreställningen för totalt 31 personer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!