Anki Atmer står på en stege och putsar innertaket i det som ska bli en verkstad för möbelrestaurering. Här ska hon restaurera möbler för kunders räkning eller för att kunna säljas i den butiksdel som håller på att inredas. I den kommer antikviteter blandas med nya inredningsdetaljer.
– Vi har samlat i 25 års tid, säger hon om de äldre saker, som butiken kommer fyllas med.
I mejeriet ska de som vill vårda sina hus på gammalt vis kunna hitta en byggnadsvårdsbutik med exempelvis linoljefärger och golvsåpa.
Lägenheten på fastighetens övervåning är i sin tur snart klar efter en totalrenovering. Här ska bli semesterboende, med sex rum och kök.
När semestersäsongen är över finns tankar att erbjuda kursverksamhet och workshops inom bland annat möbelrestaurering.
– På landsbygden behöver man flera ben att stå på. Jag vill att det här ska bli en plats där man kan få inspiration, säger Anki och förklarar att den lilla kyrkbyn även kommer att få ett litet café till sommaren.
Paret har i fyra års tid arbetat med att renovera Karlstorps mejeri.
Men bara för ett år tillbaka såg situationen helt annorlunda ut för Anki.
– Tittar jag tillbaka ett år så hade jag inte ens trott det här var möjligt. Jag hade en väldigt hög hjärtrytm som resulterade i att jag mådde väldigt dåligt.
Hennes jobb på ett konditori byttes ut mot sjukskrivning och ett års kamp att må bättre igen.
Mejeriet kom att bli något av en terapi för henne på vägen tillbaka. I början gick hon bara dit, bara för att titta. Nån gång hände det att hon orkade göra någon småsak. Så småningom blev det något mer och hon började känna att allt började falla på plats igen.
Idag säger hon att hon mår bra och hon vet när hon måste bromsa sig själv.
Att öppna mejeriet är lite som en dröm som går i uppfyllelse.
– Ända sedan jag var 15 år har jag velat ha ett ställe där alla mina intressen ryms och där jag kan skapa mig en egen värld. Tänk att vakna på morgonen och veta att du får jobba med det du verkligen tycker om, säger hon och uppmanar fler att försöka göra det de verkligen vill.
Anki är ursprungligen från Göteborg. Hon gick konservatorutbildning i Stockholm där hon blev kvar och öppnade en möbelrestaureringsverkstad i innerstan.
– En av mina kurskamrater gjorde sin praktik hos en konservator i Djursholm. Det var Thomas, säger hon om sin kärlek sedan elva år.
Innan flytten till Karlstorp hade Anki bland annat bott vid Avenyn och Globen. Men hon hade alltid haft en längtan att bo på landet. En liten annons fick för tio år sedan paret att åka till Karlstorp söder om Mariannelund, inte så långt från Eksjö där Thomas växt upp, för att titta på prästgården som var till salu. De blev förtjusta och köpte det stora och rymliga huset - till sommarboende.
– Första gången vi var här fick jag ont i magen. Jag ville inte åka tillbaka till stan, säger hon.
Flyttlasset gick till Karlstorp och det är ett beslut hon säger att de aldrig ångrat.
Och de har nästan blivit samlare av kulturhus sedan dess - prästgården, mejeriet och Bruzaholms stationshus, som de varsamt renoverat i ett gemensamt intresse för byggnadsvård.
Men snart väntar en helt annan investering, i sig själva. Den 1 juni gifter sig Anki med sin Thomas.
Men inte i Karlstorps kyrka som ligger precis intill deras hem. I stället blir det borgerligt vid vattnet vid Subbe fyr i Varberg.