Minnesord Clifford Gustafsson

Clifford Gustafsson

Minnesord2021-01-30 08:30

Clifford Gustafsson, Skinnarsbo, en av veteranerna i Olofsboda Hembygdsgårds förening, Horn, har lämnat oss. Få har nedlagt ett så intresserat och kunnigt engagemang vid hembygdsgårdsmuseet. När Horns Hembygdsförening fick förtroendet att förvalta gården var han en av de som kände till bakgrunden till skrivningen av testamentet. För dåvarande ägarna var det väsentligt att skötseln av Hembygdsgården skulle ske inom Horns socken.

Efter åtskilliga ”bekymmer” bildades Olofsboda Hembygdsgårdsförening och vi kunde ta itu med arbetet med den. I det agrala museet har Clifford varit den erfarne och drivande ledamot, som med liv och lust tagit sig an uppbyggnadsarbetet tillsammans med en grupp kamrater. 

Inledningsvis gällde det att reparera den tomma ladugården för att sedan fylla den med skänkta inventarier. Clifford har varit den ansvarige i museet hela tiden. Tillsammans så hämtades hem tusentals lantbruksföremål som rengjorts och katalogiserats. Cliffords kunskap och erfarenhet var till ovärderlig nytta i arbetet.

Ett annat av Cliffords intressen var att forska om den s.k. pestkyrkogården i Skinnarsbo.

Clifford var en sann hembygdsvän. Han var mycket intresserad av den kommande återutgivningen av boken om Kila by, som han ansåg vara ett ovärderligt tidsdokument. 

Han var en hedersman av den gamla stammen med ett ungdomligt sinne. Vila i frid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!