Minnesord Karl-Erik Karlsson

Karl-Erik Karlsson

Karl-Erik Karlsson.

Karl-Erik Karlsson.

Foto: Privat

Minnesord2021-04-09 08:59

Karl-Erik Karlsson, Sturefors, har avlidit i en ålder av 86 år. Han var född i Ekliden i Tuna samhälle, där han växte upp tillsammans med föräldrar och tre syskon.

Efter skolgång i Tuna arbetade han först som svarvare hos Einar Larsson i Totebo 1950–1951 och därefter som byggnadssnickare hos fadern Albin Karlsson under några år. Efter utbildning vid Teknikerskolan i Sala 1956 fick han året därpå arbete som elmontör hos Wenströms Elektriska i Vimmerby. År 1959 började han vid Televerkets byggnadsavdelning och jobbade då med montage av teleutrustningar i bland annat Örebro och längs Norrlandskusten.

År 1962 flyttade han till Linköping och började då som civilanställd inom försvaret, där han arbetade med underhåll av marktelemateriel fram till pensioneringen 2000. Under tiden inom försvaret var han först placerad vid CVM i Malmslätt, sedan i Linghem och därefter vid Miloverkstaden i Linköping.

Han gifte sig 1965 och makarna bosatte sig först i Johannelund i Linköping innan familjen 1974 flyttade till Sturefors. Hans stora intresse har alltid varit snickeriarbeten av olika slag och han gjorde ett flertal ombyggnadsarbeten på familjens hus. 

På senare år var han med i Wist hembygdsförening och sysselsatte sig då med att måla och reparera stolar, bord och grindar åt föreningen. En stor del av fritiden ägnades också åt arbete i trädgården och vandringar i naturen. 

Han sörjs närmast av makan Irma, sonen Stefan och Monica, Linköping, systrarna Viola Johansson, Västervik, och Vera med make Rolf Broström, Kållered, samt syskonbarn med familjer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!