Minnesord Ronny Persson

Ronny Persson

Ronny Persson, Vimmerby, har avlidit.

Ronny Persson, Vimmerby, har avlidit.

Foto: Janne Strömsten

Minnesord2021-02-15 15:00

En riktig entertainer har lämnat oss. Han kallade sig ibland Elvis och det är ingen dum jämförelse. Ronny var en sann underhållare, det fanns inte många i hans klass. Han hade en sångröst som verkligen fångade dig. Otal var de dansband han lirade i, inte för det var min genre, men jag förstod att hans röst verkligen passade till dansband och även till att köra Elvis gamla hits, som han verkligen gjorde bra. Ronny var alltid glad och nära att dra ett skämt eller anekdot från otal av dansgolv runt om i Sverige, eller på kryssningsfartyg till Åland och Finland eller från hotellscener på semesterön Kanarieöarna.

Han använde inte sin röst bara till att sjunga med, han var en perfekt speakerröst på Dackarnas hemmamatcher i speedway, VH:s hemmamatcher i Ishallen, Vimmerby IF:s matcher på klassiska Vimarvallen och även någon säsong med VIBK:s innebandymatcher i Idrottshallen. Uppskattad av så många för sitt glada sinne och sociala förmåga. 

Jag har ju även varit en del av hans arbetsliv, då han under dryga två decennier var vår kanslist på Vimmerby IF:s klubblokal och kansli, där han blev första kontakten för många som ville fråga om eller anmäla sig till Bullerby Cup. Servicenivån var alltid hög och att checka in lag och ha ett bra bemötande var han en mästare på. Han gick i förtida pension hos oss i VIF 2015.  

De första åren av hans kanslistkarriär i mitten av 90-talet hade vi bokslut 1 oktober och årsmöte i december. Ronny och hans VIF-kollegor Weine Juneskog och Jan Rejdvik kom med förslaget att vi skulle bjuda på ett mindre julbord för att locka fler medlemmar till årsmötet. Försöket blev mycket lyckat och var ett permanent inslag till vi i föreningen bytte bokslutsdag till 31 december och med årsmöte i februari. Att det blev lyckat berodde nog mest på Ronny-Weine-Janne, för de lagade ju maten helt på egen hand och de delikata köttbullarna var Ronnys specialitet. Någon av alla våra medlemmar undrade vad Ronny hade för hemligt recept för att få dem så goda. Svaret kom reptilsnabbt: "Jag rullar köttbullarna på min håriga bringa", sa Ronny och log brett. 

Sådan var Ronny, en rolig och glad prick, som alltid spred glädje runt sig. Det är så jag minns honom och det är det jag saknar honom för. Han lämnade definitivt jordelivet för tidigt. 

Jag och mina kollegor i VIF har våra tankar hos hans fru Ann-Britt, alla fyra barnen och barnbarn. Vi är så många som uppskattade och gillade honom som en varm och vänlig person. 

Vila i frid, så ses vi i himlen där kan vi utbyta lite gamla roliga historier, Ronny.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!