Egentligen var det en känsla som växte fram lite sakta. Det började som en längtan att få göra mer med händerna, vid sidan av det teoretiska arbetet framför datorn.
Så småningom blev det mer på allvar, när värken kom smygande och hon började få ont i ryggen. Hon kände sig också stel i axlarna.
– Jag kände att "nej, jag kan inte sitta här på ett kontor i 20 år till". Det kommer inte att vara bra för kroppen, säger Ellinor.
Vi sitter inne i köket på gården där hon bor, Stora Askö 15 utanför Loftahammar. Det är en regnig sensommardag, den första sommaren som Ellinor har gjort verklighet av sin dröm och odlar grönsaker till försäljning.
Ute vid vägen finns en skylt som pekar ner mot växthuset. "Grönsaker" står det på den. Där kör jag ner.
När man kommer ner till växthuset, finns en träbänk, där Ellinor ställer ut de grönsaker som hon för närvarande har till försäljning. Kunderna handlar själva och betalar med swish.
En del har passat på att handla hos Ellinor, när de besöker den lilla kiosken på andra sidan vägen.
Men nu är det sensommar. De flesta av turisterna har lämnat för i år, även om det säkert finns kvar en hel del tänkbara kunder i fritidshusen och bland de åretruntboende förstås. Ellinor räknar med att ha tomater och gurka september ut i alla fall. Grönkål, lök och purjo finns ännu längre.
Tanken är annars att satsa på att ha som mest att sälja, när det är som mest folk i området, något som kräver en hel del planering.
– Som tur är gillar jag att planera och strukturera och skriva Excel-ark, säger hon.
Hon vill utöka verksamheten i lagom takt, så att det inte blir för mycket och hon ledsnar på det hela.
Vad har varit den största utmaningen hittills?
– I år var det att det tog mycket tid att göra i ordning marken och bygga upp växthuset. Det är lerjord, som torkar sakta.
Den andra utmaningen är att familjen får sitt dricksvatten från en egen brunn, så det gäller att vara försiktig, så att den inte sinar. Ellinor visar mig en rad med vita enkubikstankar på baksidan av ett av uthusen. Här samlar hon regnvatten, som hon sedan pumpar över till en likadan tank vid växthuset. Med hjälp av den kan hon sedan droppbevattna. Då blir hon inte lika bunden.
– Det är skönt att kunna åka bort några dagar på semester.
Odlingen bedrivs enligt ett koncept som kallas för market gardening. Där jobbar man med växtföljd mot sjukdomar, återför växtrester till jorden, har fasta odlingsbäddar och inga bekämpningsmedel. Försäljningen sker oftast direkt till kunderna.
– Målet, eller drömmen, är att kunna jobba heltid med det här på sommaren och heltid som IT-konsult på vintern. Det vore härligt, säger Ellinor.
De senaste fyra åren har hon mestadels jobbat hemifrån och haft eget företag som IT-konsult, vilket förstås gör det lättare att kombinera de båda jobben. Att hon behåller sitt konsultjobb betyder också att den ekonomiska risken blir lägre i "grönsaksdelen".
Nästa år ska hon inreda en gammal telestation som finns på tomten till försäljningsbod. Hon ska dra dit el, så att hon kan ha en kyl där.
Äter ni mer grönsaker i familjen nu, sedan du satsade på det här?
– Ja, det gör vi. Men de finaste grönsakerna vill jag ju sälja, säger Ellinor.
Vad är det roligaste med ditt nya jobb?
– Den största belöningen är att träffa dem som kommer hit och handlar och tycker att grönsakerna är goda. Det är mer fokus på lokalproducerat nu.