Paret som brinner för evenemang

De träffades genom jobbet på Hultsfredsfestivalen. Nu har familjen Svensson Sahlin drivit Hotell Hulingen i sex år tillsammans. "Det är egentligen som att göra en stor festival fast utspritt på hela året istället."

Familjen bakom Hotell Hulingen: Putte, Jenny och deras två gemensamma barn Vinny och Tyra.

Familjen bakom Hotell Hulingen: Putte, Jenny och deras två gemensamma barn Vinny och Tyra.

Foto: Sofie Olsson

Familj2019-11-13 05:00

Det säger Putte Svensson Sahlin som är en välkänd profil i Hultsfred genom sitt engagemang i Rockparty.

– Jag var med och startade festivalen och har varit med hela vägen från start till slut.

Jenny Svensson Sahlin kommer ursprungligen från Nacka. Det var också festivalen som lockade henne till Hultsfred. Efter att ha pluggat evenemangsproducent i Hultsfred fick hon jobb på festivalen.

– Jag var med de bästa och sämsta åren. På publikrekorden och på konkursen. Jag fick komma in när det blev större och större och sen när det blev en för tuff bransch. 

Det var också genom festivalen som de båda träffades:

– Han visade mig runt på festivalen 2002. Hösten 2004 blev vi ett par, berättar Jenny.

När Hultsfredsfestivalen las ner funderade paret på vad man skulle göra:

– Vi var redan i tankarna: Vad ska vi göra nu? Ska vi bo kvar? Det var lite allt möjligt. Jag var mammaledig och hade någon annan festival jag funderade på att jobba med, berättar Jenny.

Då ringde familjen Albertsson som drivit Hotell Hulingen i 32 år och frågade om Jenny och Putte ville ta över.

– De ville att det skulle vara en familj, eller ett par, som skulle driva det, som också värnade om orten. Så man inte bara drev det som ett hotell för boende utifrån, det skulle vara en del av utvecklingen i Hultsfred. Det var deras vision, det var så Gösta uttryckte det. Det var aldrig ute till försäljning, berättar Putte. 

För Putte som länge närt en dröm om att på något sätt kunna kombinera konserter och evenemang med boende passade erbjudandet bra. 

– När vi väl bestämde oss för att vi skulle ta över, då var det självklart att vi skulle ha musiktema. Det behövde vi nog inte ens diskutera. 

Sedan övertagandet för sex år sedan har det varit mycket jobb för familjen.

– Alla har ju nån liten romantisk bild av hur det är att driva hotell men den bubblan sprack rätt fort. Inte att det inte är kul, utan hur mycket jobb det är. Jag fick höra flera gånger att det tar ungefär tre år innan man känner att man är ikapp. Det kändes ju som hur lång tid som helst, men det var sant, det tog tre år innan man verkligen kände att man hade koll på läget någorlunda, berättar Jenny. 

Att jobba tillsammans som äkta makar är inget större problem.

– Vi har alltid jobbat ihop. I princip hade vi varit tillsammans i sex månader när vi flyttade ihop och hade varit tillsammans i ett år när vi började jobba ihop, så vi vet inget annat, säger Jenny. 

Båda två brinner för att arbeta med evenemang.

– Det är det som är det roliga. Att göra någonting som det kommer folk på och att de gillar det och är lyckliga efteråt, säger Putte. 

Är det svårt att släppa jobbet och bara vara ledig?

– Han jobbar hela tiden, jag släpper mer. Man är olika som personer. Han är lite arbetsnarkoman, säger Jenny.

– Jag får ju ångest om jag inte går hit om jag är ledig, jag tycker det är jättejobbigt. Men jag älskar ju det, det är det bästa jag vet att jobba, säger Putte. 

Med 120 arrangerade konserter på ett år och 10 000 besökare fortsätter paret att driva sin "evighetsfestival" på ett familjärt sätt.

–  Det bästa är det vi gör, kunderna vi har och personalen vi jobbar med. Det är kul att vara här känner man, det är aldrig tråkigt, säger Jenny.

– Det är ju som en stor familj på något sätt. Med personal, gäster och artister, fyller Putte i. 

"Alla bilder som är på hotellet är från artister som har spelat på festivalen eller i Hultsfred och bilden är tagen här. Man hittar aldrig någon bild på Bruce Springsteen för han har aldrig varit här", säger Putte.
"Alla bilder som är på hotellet är från artister som har spelat på festivalen eller i Hultsfred och bilden är tagen här. Man hittar aldrig någon bild på Bruce Springsteen för han har aldrig varit här", säger Putte.
Familjen Svensson Sahlin

Består av: Jenny och Putte. Deras gemensamma barn Tyra (8 år) och Vinny (5 år), samt Puttes dotter Emmy (20 år).

Ålder: Jenny: "30+" Putte: "Typ 50".

Gör: Driver Hotell Hulingen i Hultsfred sedan 2013.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!