Sven-Inge Karlsson

Ydre kommun sörjer kommunalrådet Sven-Inge Karlsson. Han har under de senaste decennierna varit den främste ledaren för Ydres samhällspolitiska utveckling.

Ydre kommun sörjer kommunalrådet Sven-Inge Karlsson.

Ydre kommun sörjer kommunalrådet Sven-Inge Karlsson.

Foto: Max Elofsson

Familj2020-01-18 08:00

Hans stora engagemang i samhällsfrågor och förmåga att hitta kloka lösningar gjorde honom till  Ydrebygdens mest meriterade politiker.

Hans politiska bana började i Stiftelsen Ydrehus 1983-1991. Från 1991 har han varit ledamot i kommunfullmäktige och var ordförande i skolstyrelsen och dess efterföljare 1992-2002. Från 2003 har han varit ledamot i kommunstyrelsen och dess ordförande sedan 2011.

Sven-Inge har helhjärtat och bestämt verkat för den samförståndspolitik som präglat Ydre under lång tid. En politik som garanterat praktiska och genomförbara beslut med bred förankring.

Ydre och invånarnas bästa har varit hans ledstjärna. Det har gällt i alla de regionala sammanhang där han representerat Ydre. Där har han alltid lyft landsbygdens förutsättningar och perspektiv.

Oberoende av växlingar i regional och nationell politik har Sven-Inges trygga och jordnära övertygelse, om vad som varit viktigt för vår bygds utveckling och framtid, stått stadigt.

Hans lugna och varma personlighet, med ödmjukhet inför och förståelse för andras åsikter och idéer, har gett honom allmänt förtroende, respekt och uppskattning i de uppdrag han haft.

Sven-Inges strävan att få Ydre att utvecklas utifrån bygdens historiska, kulturella, sociala och geografiska förutsättningar, liksom hans bakgrund i jord- och skogsbruket, har för kommunens ledning varit en ovärderlig tillgång.

I den anda som Sven-Inge Karlsson värnat om och den tomhet han efterlämnar har hans efterföljare nu att förvalta och fortsätta samhällsbygget Ydre kommun.

Anders Andersson, Anna-Lena Svensson, Henrik Isacsson, Lotta Engdahl, Pär Fransson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!