En grå novemberförmiddag kliver jag in i en träningssal på Body Gym & Relax för att fotografera Cecilia Stålhandske "in action". I salen ligger ett gäng mammor utspridda på rygg. Bredvid en mamma ligger en bebis, också på rygg, och plirar med ögonen. Cecilia sitter på knä i rummet och förklarar med lugn stämma hur det ska kännas när det knips och slappnas av på olika sätt.
När vi senare under dagen träffas hemma hos Cecilia så berättar hon mer om varför hon drog igång mammaträning för fem år sedan.
– Det var efter min egen graviditet. Jag fick ett kejsarsnitt som inte blev så bra och sökte lite hjälp kring det sen efteråt. Jag hade mycket problem dels med magen men jag hade också en ganska lång period efter som jag fortfarande kissade på mig, berättar hon och fortsätter:
– Det fanns där och då ingen person som jag kunde vända mig till och fråga om hur jag skulle göra när jag skulle träna efter graviditeten och det provocerade mig.
Då bestämde hon sig för att utbilda sig och nischa sig mot just kvinnors hälsa.
– Det blev på något sätt ett feministiskt uppvaknande. Det finns en tradition av att säga att "kvinnor har fött barn i alla tider och man får leva med problemen". Det är möjligt att det är vanligt att tusentals kvinnor har problem med sina kroppar – men det är inte normalt. Hade det varit män som fött barn så hade det sett ut på ett annat sätt.
Efter fem år på Body Gym & Relax har Cecilia bestämt sig för att göra något annat.
– Jag har varit där i fem år och haft jättefina och jätteroliga år, men jag känner mig klar med det just nu, säger hon och fortsätter:
– Det känns lite ångestfyllt att veta att jag inte ska ha mammagrupper på kanske ett halvår i alla fall. Men jag känner mig inte klar, jag har inte jobbat klart med kvinnohälsa eller med kvinnor och träning efter graviditet.
Hon har återgått till läraryrket och undervisar halvtid i svenska på Hultsfreds gymnasium. Dessutom så pluggar hon psykologi.
– Jag har en hemlig dröm om att fortsätta jobba med coachning som terapeut eller samtalsperson av något slag.
Men det närmsta målet är att slutföra tre terminer psykologi, för att kunna bli legitimerad psykologilärare på gymnasienivå.
För den som gått på ett av Cecilias träningspass, sett hennes sprudlande energi på en spinningcykel eller hört hennes lugna röst på en mammagrupp, så är det svårt att tro att träning inte alltid varit en viktig del i hennes liv.
– Jag tyckte inte alls att det var kul att träna som barn och ungdom. Jag red när jag var yngre, men jag tyckte aldrig att idrotten var rolig i skolan, jag var dålig och blev vald sist.
Det var först sent i gymnasiet som hon började träna, men då mer periodvis än regelbundet.
– Då ville jag egentligen bara träna för att jag inte tyckte om mig själv, alltså jag ville oftast gå ner i vikt. Jag gick ner i vikt och upp i vikt och hade väldigt dåligt självförtroende och självkänsla.
Det var först när hon hittade till löpningen för 11 år sedan som hon hittade glädjen och den mentala biten i träningen.
– Jag lärde mig nog tack vare träningen ett sätt att jobba med mig själv som människa.