Vilken sohlig start för FBSK i premiären

Clara Sohlberg Perez var planens gigant Frödinge/Brantestad SK:s säsongpremiär, när laget vann hemma mot Tranås Torpa B med 3-1 (2-0) i division 3. "Jag har en vision om att jag skulle göra 2+1", säger matchhjälten.

FBSK:s Clara Sohlberg Perez var i en klass för sig i matchen mot Tranås Torpa B.

FBSK:s Clara Sohlberg Perez var i en klass för sig i matchen mot Tranås Torpa B.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-07-31 21:02

Clara Sohlberg Perez var nära att ge sitt FBSK ledningen omgående, men bollen räddades på mållinjen. Målet skulle dock komma några minuter senare när samme Perez bröt in från vänsterkanten. Hon var klart bäst på planen och kunde, utan att överdriva, ha gjort hattrick när matchen inte ens var kvarten gammal. 

– Det blir onödigt spännande, men svårt att begära för mycket efter så lång frånvaro från fotbollen, menar Robin Blomberg, tränare i FBSK.  

Däremot såg det inget vidare ut defensivt för hemmalaget vars backlinje var osynkad och lämnade stora hål för Tranås att operera på, som i sin tur inte hade kvalitén för att utnyttja detta. 

– Vi pratade i halvtid om att laget var lite väl långt och att vi behövde korrigera det, men jag tycker faktiskt att den största dippen kommer i den andra halvleken, säger Blomberg. 

Värt att notera är att Hanna Nilsson var tillbaka i FBSK:s mittförsvar efter gymnasiestudier i Linköping. 

I den 40:e matchminuten skulle så 2-0 komma och givetvis genom Perez som Tranås inte kunde få kontroll på. Känslan var att det var matchavgörande. 

Men den andra halvleken hann knappt börja innan bortalaget hade reducerat och det var match igen. Tranås såg ut som ett nytt lag och värre skulle det bli för FBSK när Perez efter dryga timmen tvingades byta med vad som såg ut att vara krampkänning. 

– Känningen kom direkt i andra halvlek och jag kände att det var bättre att kliva av. Det var bättre så när vi hade friska ben på bänken som kunde komma in. 

Glädjande för hemmalaget var att Louise Andersson byttes in fem minuter senare. Skulle initiativet återigen tippa över till FBSK? Svaret var ja för när Perez med tio minuter kvar av matchen åter äntrade planen efter en stunds behandling, så dröjde det bara några sekunder innan hon assisterade Louise Andersson som gjorde 3-1. Det var sista spiken i kistan för Tranås. 

– Louise har inte tränat så mycket men vi vet att hon kan göra skillnad och det är väldigt skönt när hon gör 3-1-målet, säger Blomberg. 

Tre poäng innebär alltså en smakstart för FBSK i höstpremiären tillika säsongspremiären. 

– Jag har längtat ett bra tag på fotbollen och hela laget hade inför matchen en bra känsla, alla var redo och taggade, säger Perez. 

Hanna Nilsson gjorde comeback i FBSK:s mittförsvar.
Hanna Nilsson gjorde comeback i FBSK:s mittförsvar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!