Dödsfall Gert Svensson

Gert Svensson

Gert Svensson har avlidit i en ålder av 87 år.

Gert Svensson har avlidit i en ålder av 87 år.

Foto: Privat

Dödsfall2020-05-09 08:00

Folkskollärare Gert Svensson, Vimmerby har, efter en tids sjukdom, avlidit i en ålder av 87 år. 

Född och uppvuxen på släktgården Svensborg tog han studenten i Eksjö och lärarexamen i Linköping. Sin första tjänst fick han i Källsåkra skola utanför Vimmerby. Därefter blev det några år i Södra Vi, innan han tillträdde en tjänst i Storebro, där han sedan var kvar fram till pensioneringen. 

Fotboll och jakt har genom åren varit hans största fritidsintressen. Under sin aktiva tid var han en viktig kugge i Vimmerby IF:s A-lag, som ytterhalv och klok spelfördelare låg han ofta bakom lagets offensiv. Bollsäker och alltid redo att ta kampen var han ett föredöme för hela laget, inte minst för de yngre, som här hade en trygg lagkompis att luta sig emot. För sina insatser inom VIF-fotbollen, där han också var tränare i ett par omgångar, fick Gert 1967 motta föreningens guldmärke nr 16. 

Det blev ytterligare några tränaruppdrag, dels i Hultsfreds FK och Södra Vi IF, dels i Rumskulla GoIF, där man kan säga att han tog farväl av fotbollen. Jaktintresset har följt honom sedan barnsben. Timmerhuset, Kvarnstugan, som han byggt vid Stångån i Solbacka, Rumskulla har betytt otroligt mycket för honom. Här har han kunnat koppla av från skoljobbet och ägna sig åt både jakt och annat friluftsliv, bland annat har han dämt upp en bäck och skapat en härlig dammiljö i anslutning till det rustika huset.

Hans närmaste är hustrun Ingrid, barnen Gunilla, bosatt på Cypern, Mikael, bosatt i Vimmerby och Torbjörn, bosatt i USA, med familjer samt syskonen Inga-Britta och Göran med familjer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!