Minnesord: Bertil Svensson

Bertil Svensson, Horn, avled den 12 september i en ålder av 84 år.

Bertil Svensson.

Bertil Svensson.

Foto: Dennis Petersson

Minnesord2018-10-11 18:10

Vår kära Bertil finns inte mer.

När vi 2013 köpte Horns hotell och Caféhuset i Horn, så var Bertil vår trygghet. Det var Bertil som under alla 18 år, som hotellet stått tomt, hade haft koll på oljepannan, säkringar, larm och musfällor. Han hade klippt gräs och häckar och spolat i toaletter. Bertil visste var allt fanns och vi kunde kontakta honom när som helst med frågor av olika slag. Inget var besvärligt för honom. Med gott humör var han också vår kattvakt och hustomte när vi var bortresta.

I caféhuset bodde Bertil med sin Ulla-Britt i nästan 50 år. ”Bertils garage” omvandlades på marknadsdagarna till en bar. Åtskilliga öl, drinkar och jordnötter har sålts där.

Under många år i ur och skur såg vi Bertil cirka klockan åtta varje kväll komma gående med grannens hund. Under sommaren kom han körande med sin gräsklippartraktor med vagn. Vagnen var fullastad med vattenkannor som han vattnade flera planteringar runt om i Horn med.

Horn har mist en profil som varit aktiv i flera olika sammanhang: vägföreningen, skytteföreningen, hembygdsföreningen och väntjänsten, för att nämna några.

Vi saknar dig redan och hoppas att du har lite koll på oss i din himmel, där du nu får vila i frid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!