Minnesord: Bertil Svensson

Bertil Svensson, Horn, avled den 12 september i en ålder av 84 år.

Bertil Svensson.

Bertil Svensson.

Foto: Dennis Petersson

Minnesord2018-10-11 18:09

En för många Hornbor känd profil, Bertil Svensson, har gått ur tiden. Med sitt lättsamma sätt och sociala intresse blev han mycket omtyckt på många plan. Största delen av sitt verksamma yrkesliv var han busschaufför. Ett yrke som passade honom bra, med många personkontakter. Mina kontakter med Bertil var främst inom fotbollen i Horns IF. Han var där under 1950-talet en mycket duktig målvakt och tog senare på sig ledaruppgifter i föreningen.

Som intresserad föreningsmänniska deltog han aktivt i Södra Kinda PRO. Och där träffades vi på olika möten och tillställningar. Som den goda medmänniska Bertil var engagerade han sig i den omtyckta ideella väntjänsten i Horn. En verksamhet som gör tillvaron lite gladare för de boende på äldreboendet Stångågården. Utan överdrift kan man också säga att Bertil efter pensioneringen blev lite av ”stadsträdgårdsmästare” i Horns centrum. Det var häckskötsel, klippning av gräsmattor och diverse planteringar.

För mig personligen blir det en stor lucka i vänkretsen efter Bertil. Mitt varma deltagande i sorgen sänder jag till de närmaste.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om