Minnesord Gösta Karlsson

Gösta Karlsson

Minnesord2022-05-14 09:00

Vår hedersmedlem Gösta Karlsson i Bohult, Hjorted, har efter ett långt och innehållsrikt liv avlidit. 

Både i yrkes- och föreningslivet var Gösta en stark person, som satte avtryck på flera sätt.

Som lantbrukare fick han tidigt lära sig hårt arbete för försörjningen. Tidigt blev Gösta också medlem i Lantbrukarnas Riksorganisation (LRF), där han med tiden fick flera betydelsefulla uppdrag.

För oss i SPF Seniorerna Hjortedbygden har Gösta haft stor betydelse, då han var han en av grundarna till föreningen 1990 tillsammans med Bertil Selerud. Gösta var föreningens första ordförande och innehade posten i elva år (1990-2001). Han innehade de flesta poster som en SPF- förening har – KPR-ombud, reseledare, valberedning (sammankallande), drev studiecirklar med mera. 

Göstas arbete för SPF innefattade också sju år (1992-98) i distriktsstyrelsen i Kalmar län, där han bland annat bidrog till bildande av nya föreningar i länet. Tillsammans med frun Vera var Gösta den som drog igång många olika verksamheter för föreningens trivsel, såsom utflykter, resor, dans, teater, sångkör, matlagningskurser med mera. 

Gösta var en gamla tidens hedersman, där ett handslag betydde att man var överens och handslaget var bastant och hjärtligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!