Minnesord Svante Kalbro

Svante Kalbro

Svante Kalbro.

Svante Kalbro.

Foto: Privat

Minnesord2022-05-24 06:00

Svante Kalbro har som tidigare meddelats gått bort i en ålder av 91 år. Han sörjs närmast av brodern Bengt med familj.

Det är med djup sorg som vi kan konstatera att vår vän och nestorn i kamratkretsen, Svante Kalbro, inte längre finns med i det golfgäng som kallas för Antikrundan på Lysingsbadet. Gruppen består av ett antal herrar som nått mogen ålder och träffas ett par gånger i veckan året runt, i ur som skur, för att spela golf, gå promenader och umgås under lättsamma former.

Svante var central i det umgänget. Han var med från första stund i det som senare skulle utvecklas till Antikrundan för drygt 25 år sedan. Det var undertecknad, framlidna kamraterna Lennart Wall och Lars-Olof Göthberg som i all anspråkslöshet sammanstrålade på golfbanan i kampen om en mazarin…

Svante tillhörde den skara som förvånansvärt lätt klarade att spela golf med ett glatt humör och utan att krydda språket med alltför grova ord. De enda gångerna man kunde se att det kunde blixtra till i de vänliga ögonen var när någon försökte tänja lite på reglerna. Det tolererade han inte.  

Under senare års vintersäsonger då banan klätts i snö och frost blev Svante vår stugfogde och fixare, lite av en hustomte med andra ord; ofta med några tröstande ord för den som inte fått bollen att rulla i önskad riktning när det var dags för rast och vila.    

I vårt lilla klubbhus fixade han kaffe och glögg för att tina våra frusna leder när vi återvände från vindpinade promenader på banan eller längs Korpaholmarnas snorhala berg.

Hans bortgång kom kanske inte som någon chock eller överraskning för oss. Vi kände till att hans hälsa sviktade. Men det är en ringa tröst när han inte längre finns bland oss.  

Svante Kalbro var naturligtvis inte bara golfspelare. Han var företagare, bandyspelare i ungdomens Ankarsrum, en av stans främsta pistolskyttar under många år och mycket mer. Men om detta finns det andra som är bättre skickade att vittna om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!