Minnesord Sven-Axel Willén

Sven-Axel Willén

Minnesord2021-06-30 07:49

Sven-Axel Willén, Horn, har avlidit. Sven-Axel var medlem i Kinda DHR sedan 1988. Han blev tidigt aktiv i vår förening med styrelseuppdrag både lokalt i Kinda samt regionalt som styrelsemedlem i DHR:s distriktsstyrelse i Östergötland.

Efter en olycka på sin gård blev Sven-Axel funktionshindrad, men lyckades genom hård träning och stark vilja skapa sig en självständig tillvaro. Han gjorde flera bilresor i norra Sverige som han redovisade i resereportage i lokalpressen. Sven-Axel var sekreterare i Kinda DHR – ett uppdrag som han skötte via sin dator, som han lärt sig att bemästra på egen hand.

Som vice ordförande i Kinda kommuns handikappråd verkade han för att förbättra situationen för rörelsehindrade. På senare år då vi hade våra styrelsemöten i Sven-Axels hem på Höjdvägen i Horn visade han prov på sin husligheten genom att bjuda på hembakat bröd. På grund av tilltagande ohälsa tvingades Sven-Axel att avsluta sina uppdrag i föreningen och kunde inte heller komma på våra möten.

Vi kommer att minnas Sven-Axel som en något egensinnig kämpastark förkämpe för alla funktionshindrade och lyser frid över hans minne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!