Till minne av Siv Elofsson

Siv Elofsson, Målilla

Minnesord2021-07-24 07:15

Ända sedan jag var liten var besök hos faster Siv en del av livet och så fortsatte det i över 40 år. Allt var perfekt förberett, en perfekt värdinna och det fanns inte en möjlighet att gå ifrån faster Siv och vara hungrig. Om det blev något över fick man också med sig hem. Det bjöds på massa gott, ofta hembakat och glaset stod ofta placerat på ett ”pärlplatteunderlägg”. Det blev många glada skratt vid besöken, kanske över en omgång Fia med knuff eller bara en sann historia från verkliga livet. 

Du hade koll på det mesta och många i Hultsfred hade koll på Siv. Du spred många skratt, brydde dig om allt och alla, var mån om andra människor. 

Det blev många jular som vi träffades, vi bytte paket – ofta försökte jag köpa många småpaket, att öppna paket var något Siv verkligen gillade. Vi kollade på alla julkort/hälsningar Siv fått, ofta en stor bunt. Siv kände så många, ofta fick man fråga vem personerna var, svaret blev ”det måste du väl veta vem det är”. Givetvis var din fina tomtesamling i fokus, alltid uppställd i bra ordning. 

Vi sågs också vid julen 2020, även om inte Siv visste att det var jag. Utklädd till tomte stod jag utanför Hemgården i Målilla, längst fram satt Siv och vinkade.

Vi ses vid ett annat tillfälle, då blir det hallonsoda och pepparkaka.
Saknar dig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!