Sven-Olof Månsson till minne

Sven-Olof Månsson.

Sven-Olof Månsson, Vimmerby, har avlidit i en ålder av 79 år.

Sven-Olof Månsson, Vimmerby, har avlidit i en ålder av 79 år.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Minnesord2023-07-03 11:30

Sven-Olof Månsson var Vimmerbygrabb och kände sin stad. Han blev en skicklig företagare med ett stort antal fordon. Många av hans anställda kommer ihåg honom som en skicklig speditör som följde sina lastbilar var de än befann sig. Motgångarna i konjunkturnedgången knäckte inte honom utan han kom tillbaka stärkt och visade sin yrkesskicklighet.

Sven-Olof var berest och delade med sig vad han upplevt i andra länder och de sista tio åren var det Thailand som gällde, där hans sambo Ang kommer ifrån. Varje år tillbringade han en tid i Thailand och stöttade och hjälpte familjen tillsammans med Ang.

Han var en god vän med ett generöst hjärta som gav honom en stor vänkrets. Han var handlingskraftig och såg möjligheter. Hans sinne för proportioner gjorde honom till en stor ekonom och det var alltid raka vinklar hos Sven-Olof.

Inom Lions Club i Vimmerby var Sven-Olof en engagerad medlem och han satt med i styrelser och kommittéer i många år. Lions forskningsfond låg honom varmt om hjärtat. Intresset för människor och hjälparbete var något som Sven-Olof brann för, vilket han visade genom att lindra och stötta människor såväl internationellt som lokalt. 

Fanns det något behov av hjälp i och kring Vimmerby kom det alltid i första hand. Sven-Olof kom ofta med nya idéer som han trodde på och han fick ofta strida för dem. En del av idéerna blev verkställda och ledde till kloka beslut inför framtiden. Han erhöll flera Lionsutmärkelser varav den förnämsta Melvins Jones Fellow, som han unikt tilldelades två gånger 1998 och 2006

Sven-Olof blev 79 år gammal. I denna tunga sorg tänker vi på hans sambo Ang, sonen Sven och dottern Sofia. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!