Alla trasor måste komma upp i byken

Många önskar säkert att tiden ska lägga ett förlamande töcken över det vedervärdiga KS-mötet i Vimmerby kommun för ett antal veckor sedan. Mötet, då vår demokrati indirekt sattes ur spel.

Alla trasor kring stadshuskrisen måste komma upp i byken, annars blir det olustigt i Vimmerby kommun, menar skribenten.

Alla trasor kring stadshuskrisen måste komma upp i byken, annars blir det olustigt i Vimmerby kommun, menar skribenten.

Foto: Magnus Strömsten

Insändare2019-11-13 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som sista ärende togs kommunalrådets förhållande till tjänstemännen upp. När vi ute i samhället inte omedelbart får information vad som händer inom kommunhusets väggar blir det den bästa grogrunden för fake news. Så även nu.

Hundratals inlägg på FB strömmar in, men få insändare i Vimmerby Tidning. Det är mycket synd. Nu hoppas säkert många politiker i Vimmerby kommun att det hela ska  ”lugna ner sig”. Men det vore synd och horribelt fel. Alla trasor måste komma upp i byken, annars blir det olustigt i Vimmerby kommun.

Vem kom på den briljanta idén att föreslå KS att föreslå kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij att acceptera, att i fortsättningen arbeta under överinseende av en eller flera politiker. Genom att förelägga kommunalrådet detta visste ni, att det var omöjligt för henne att fortsätta att arbeta som kommunalråd. Detta framstår som en  djävulsk idé. En idé som måste ha kläckts av kommunalrådets partikamrater och övriga politiker i KS. 

Jag tror också att personal-tjänstemannasidan i kommunen måste ha haft sina fingrar i den mögliga syltburken. Någon eller några måste ha velat få bort vårt av oss valda kommunalråd. Någon eller några måste ha känt sig hotad av denna nykomling,  som säkert retat dessa med sitt direkta sätt.

En eloge till insändaren ”Bekymrad Vimmerbybo”, som sätter fingret på ett antal ömmande punkter.

1. Medborgare, ta tillbaka demokratin i Vimmerby!

2. Ett stort misstag i Vimmerby kommun, när ni petar bort ert driftiga kommunalråd!