Bekymrad väljare i Vimmerby – "Vi måste göra lite uppoffringar"

"Det här valet gäller ju inte riksdagen men vi kan ändå visa vilka vi vill ska styra Sverige", skriver insändareskribenten inför  helgens EU-val.

"Det här valet gäller ju inte riksdagen men vi kan ändå visa vilka vi vill ska styra Sverige", skriver insändareskribenten inför helgens EU-val.

Foto: Johanna Färlin

Insändare2024-06-05 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det här valet gäller ju inte riksdagen men vi kan ändå visa vilka vi vill ska styra Sverige. Jag vill inte ha en regering som går i SD:s ledband. När uppgifterna om SD:s "trollfabrik" framkom tyckte alla partiledare utom Ulf Kristersson att det var en viktig fråga och protesterade starkt. Han tordes ju inte kritisera Jimmie Åkesson utan avfärdade allt med att han inte hade tid med den frågan.

Regeringen rättar sig efter SD även angående invandringspolitiken, och vill utvisa alla som söker uppehållstillstånd som tjänar mindre än 27 360 kronor i månaden. Den gränsen vill man höja till 34 200 kronor i månaden. Som jämförelse får en outbildad kommunanställd 20 220 kronor i månaden.

Den höga gränsen för invandrare är ju ett hån mot alla lågavlönade som tjänar mindre och visar hur långt ifrån verkligheten våra högavlönade i regeringen lever. De förstår ej hur "vanligt" folk har det. Rimligtvis bör det ju också kvalificera många tusen medarbetare till socialbidrag då de naturligtvis inte kan leva på sina löner bara för att de är svenskar.

Så har vi miljön. Regeringen säger att man har en stark miljöbudget. Det innebär tydligen att gynna bilindustri och oljebolag genom att till exempel sänka priset på bensin och diesel, slopa elbilsbonus och undvika att satsa på kollektivtrafiken, vilket är åtgärder som ökar utsläppen istället för att minska.

Miljöproblemet ska man lösa med atomreaktorer som man hoppas att någon ska bygga i någon avlägsen framtid. Miljöåtgärder får inte inverka på vår levnadsstandard säger miljöministern. När ska de ansvariga fatta att vi inte kan fortsätta att skövla vår jord i samma vansinniga takt utan att vi kanske måste göra lite uppoffringar.

När det bedöms att vi kan utsättas för militärt hot är regeringen snabb att anslå miljarder till försvaret, trots att vi nu ska ha ett gemensamt skydd som medlem i Nato, men det stora klimathotet som redan är här möts med minskade anslag till åtgärder.

Härmed sviker regeringen inte bara alla svenskar nu utan även alla framtida generationer.