De har våldfört sig på den svenska demokratin

Insändare2019-01-19 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter valet i september har våra politiker våldfört sig på den svenska grundlagsskyddade demokratin genom att totalt förringa valresultaten. Hur kan det komma sig att många som röstat på SD kommer från de så kallade etablerade partierna? Efter att ha stoppat sin valsedel i röstkuvertet har de blivit både nazister och rasister.

Jag som har fått i stort sett hela min mors familj utplånad av kommunister och nazister under de två världskrigen, skulle jag då bli kallad nazist eller rasist för att jag röstat på SD?

Under en snar framtid kommer det nu rådande politikerföraktet, som många känner, att utbytas mot politikerhat. Varför? De beslut som har genomförts har påverkat vissa grupper i Sverige från yttersta vänster till högerextrema krafter. Nationella motståndsrörelsen (NMR) är i och för sig inga problem att hålla ögonen på. Värre är det med IS islamiska rörelse med IS-sympatisörer och dess återvandrare.

Redan nu jäser det i migranter som blivit lovade att få stanna om man kan klara sin gymnasieutbildning. Hur ska det gå till utan bostad eller andra förutsättningar till studier? Men värre blir det när autonoma grupper inom Sverige vänder sig mot de politiska beslut som görs. Det är inte bara kriminella gäng utan också aktiva grupper inom svenskar i allmänhet.

Vi kommer att få återuppleva 70-80-talets terror mot politiker och beslutsfattande myndigheter. I dag har ingen myndighet, till exempel Säpo eller Polisen, full kontroll över dessa grupper.

De naiva politikerna håller på att leda Sverige i totalt förfall och krackelering.

Tidigare har mantrat ”Skola, vård och omsorg” varit gällande utan att för den skull något väsentligt har hänt. Tänk om man inom det politiska livet ägnade sig åt etik, moral och empati sockrat med en stor mängd sunt förnuft.

Tidigare var signum för våra politiker ”makt och ärlighet”. Tyvärr har detta förbytts mot ”makt och härlighet”. Eller som nu i sann politikeranda: skit i andra.

God fortsättning alla ni folkvalda.