Demokratin sätts åt sidan – skärp er!

Insändare2018-11-09 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker så här efter valet, och alla märkliga turer, att regeringspartierna likväl som de lokala i kommunen enbart ska tala tyst om demokratin. Vad är det för sorts demokrati, när man med näbbar och klor slåss för att utestänga ett parti som om det vore pestsmittat?

Det finns en anledning till att 1,1 miljoner av Sveriges befolkning har röstat på SD. Det är INTE för att man blivit nazianstrukna, utan för att hela samhället håller på att glida ur händerna på de som haft makten i landet allt för länge, i form av laglöshet, utanförskapsområden, skjutningar, gängvåldtäkter och så vidare som man inte bemästrar. Men likt en häst med skygglappar travar man på och vägrar lyssna på ett parti som i åratal påtalat det som händer och dess orsaker.

Nu så sätter man demokratin ännu mera åt sidan genom att skapa oheliga allianser, både i kommuner och landsting, för att slippa SD och pågående försök i regeringsbildningen är rena rama sandlådefasonerna. Det här skapar ännu mera politikerförakt och misstro, och tro mig – nästa val kommer att präglas av en ännu större skräll, likt vad som sker ute i Europa, som till exempel Tyskland, där man begår precis samma misstag och inte lyssnar på folk i alla led. Skärp er!