Ena chocken efter den andra inledde året

Då har vi återigen lämnat ett år bakom oss. Nu har vi kommit en bit in på det nya året, ett nytt år som vi såg fram emot med tillförsikt och spänning – men det har verkligen inte börjat bra för någon av oss.

Insändare 12 januari 2022 07:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För det första som hände på nyårsdagen var att diesel- och bensinpriset hade chockhöjts. Nu har vi världens dyraste dieselpriser och bränslepriserna fortsätter att stiga.

Det är tydligen meningen att medborgarna inte ska ha råd att ha bil och varken kunna ta sig till arbete eller fritidsaktiviteter. Och tänk på alla transportföretag som kör ut förnödenheter till butikerna. Det här innebär att allting blir dyrare för oss konsumenter och inte höjs pension eller lön i samma takt. För ett år sedan låg dieselpriset på drygt 14 kr. 

När den första chocken lagt sig kom chock nummer två, nämligen elräkningen för december månad, som för väldigt många var tre- eller fyrdubbelt högre än för motsvarande tid år 2020, och även de kostnaderna fortsätter att stiga. Många vet nu inte hur de ska klara av att betala sin elräkning utan att ta ett lån. Ska det vara så här 2022? Naturligtvis inte, men så länge vi har en regering som inte tar det minsta ansvar för sina medborgare får vi tyvärr räkna med både högre el- och bränslepriser. 

Men en sak vet vi och det är att vi har ett riksdagsval i september. Då bestämmer svenska folket vem vi ska lägga vår röst på. För de allra flesta är smärtgränsen uppnådd. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa