Det kommer aldrig att bli "som vanligt" igen

Ett himla gny om att man vill att det ska bli som vanligt igen. Det kommer aldrig att bli som det varit.

Insändare2020-07-22 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så. Tänk om. Tänk rätt. Tänk nytt.

Det här kanske kan betyda att mänskligheten hittar tillbaka till ett mänskligare samhälle, där det finns andra värderingar än köp, slit och släng, både när det gäller prylar och människor. 

Problemet är för detta land, med världens värsta åldersnoja, att kunna gå in i den nya tiden med öppna ögon och sopa bort all gammal noja. 

Fick häromdagen ett symboliskt piskrapp när jag i min fräckhet hade gett mig ut för att inhandla en livsplussande artikel. Framför mig stod en dam som befann sig överst på livstrappan och såg ner på alla. Hon som helt plötsligt upptäckt att hon passerat bäst före datumet, med de gamla värderingarna. Synade mig, 70-plussare, uppifrån och ned och utbrast ett långdraget: "Jaahaa". Jag skulle alltså hålla mig hemma. 

Vi i Sverige vi vill så gärna låtsas att vi är så internationella, vilket vi långt ifrån är.Tänk om vi kunde bli det. Jag kommer ihåg när det började komma invandrare från sydliga länder till oss djupfrysta nordbor, vilken underbar mänsklig värme de spred omkring sig. Det ska vi ta till oss och gå in i en ny underbar framtid.