Dubbelmoral angående centralisering

Foto: Marie Kerrolf

Insändare2018-06-25 14:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag följer med intresse Vimmerbys kommunalpolitikers uttalanden kring olika frågor. På senare tid fascineras jag allt oftare av den för mig så uppenbara dubbelmoral som politikerna visar prov på.

Det viftas med knutna nävar, det rasas och det förbannas när ”staten” inte satsar på oss på landsbygden. Det gnisslas tänder när inte Stångådalsbana rustas upp. Det är ”självklart” att Skatteverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen närvarande i vår lilla stad. Givetvis borde det skjutas till mer pengar till skola, vård och omsorg!

Inget ont med dessa åsikter – om det inte vore för att kommunpolitikerna gör exakt samma sak själva!

Hur kan man ena stunden banna staten för neddragningar på landsbygden, när man nästa stund vill lägga ner skolorna utanför ”centralorten”. (Hur man nu ens kan kalla vår lilla pytte-stad för centralort...?) Hur kan man nonchalera drivet och sammanhållningen i våra kransorter, samtidigt som man med näbbar och klor kämpar för att ”storstäderna” ska fatta att vi i Vimmerby är lika drivna och smarta som dem? Är det inte bra lustigt att vifta bort föreningarna utanför stadskärnan, samtidigt som lagen från Vimmerby ska reklamföras som minst lika bra som större lag?

Detta är bara några av många exempel på retoriken, och jag blir bara inte klok på den! Politiker, bestäm er! Antingen gillar man centralisering – ALL centralisering. Eller så är det dags för lite självrannsakan. Kanske till och med lite mer av ”det du inte vill att andra ska göra mot dig, ska du inte heller göra mot dem”?