Hör av dig till den där vännen som har det jobbigt

Svårt att komma på vad du ska ge i julklapp? Per-Inge Pettersson, ordförande i socialnämnden, tycker att en god gärning kan passa bra julen 2023.

Socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson föreslår goda gärningar så här i juletid.

Socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson föreslår goda gärningar så här i juletid.

Foto: OLOF CARLSON

Insändare2023-12-20 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det goda samhället byggs på goda gärningar och jag är så tacksam för alla de goda gärningar som dagligen utförs av Hultsfreds kommuns personal för såväl barn som äldre. Alla kan på olika sätt utföra goda gärningar för individer i olika situationer.

En god gärning i form av att man bibehåller kontakten med en åldrande vän eller bekant som kanske precis blivit änka eller änkling, eller som precis flyttat från sitt hem sedan många år tillbaka och in i en mindre lägenhet som Hultsfreds Trygga Hem erbjuder. En god gärning i form av att höra av sig till den där vännen som du vet går igenom något jobbigt i sitt liv. Eller en god gärning för samhället i stort, som vårt föreningsliv och volontärer står för när de på olika sätt anordnar möten för människor, ung som gammal, som är en så viktig del för att bibehålla och stärka den sociala gemenskapen som är så viktig för oss människor.

I juletid är det vanligt att ge gåvor; tänk då på att göra en god gärning är också en gåva. Gåvan är i regel lika stor för givaren som för mottagaren.