Fler latriner kan lösa bajsproblemet

Hundbajs överallt. Jodå nog känns det igen, tycker Anneli Jakobsson i Storebro, som beskriver sin frustration i ett svar på insändaren "Det ligger hundskit i varje gathörn".

Att inte alla plockar upp efter sin hund förvånar insändarskribenten, som dock tror att en del av lösningen ligger i antalet uppsatta latriner.

Att inte alla plockar upp efter sin hund förvånar insändarskribenten, som dock tror att en del av lösningen ligger i antalet uppsatta latriner.

Foto: Gorm Kallestad

Insändare2022-01-19 11:42
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har, precis som signaturen "Fd 08", uppmärksammat problemet att de som rastar hundar inte alltid plockar upp efter den. Jag kan inte förstå varför man inte gör det. Har själv haft hundar ett antal år och hade alltid en påse med mig och plockade upp bajset. 

Det här är frustrerande, både för den som råkar kliva i detta men även att se högar av spillning överallt i vårt samhälle – det är inte alls trevligt. Det kan ha att göra med att det inte finns hundlatriner uppsatta i tillräckligt antal. I din insändare framkom inte var du bor någonstans, så jag kan bara yttra mig om där jag bor – Storebro – som har det exakt så som du beskriver, hundskit överallt. Jag har skrivit en motion om detta och lämnat till kommunen och om jag inte minns fel kommer det ut folk och tittar på det här problemet nu i slutet av januari.

Jag tror att fler hundlatriner till stor del kan lösa problemet, men det finns naturligtvis folk som inte bryr sig hur många hundlatriner det än kommer att finnas, men förhoppningsvis är det antalet väldigt litet. Nu är det bara att se tiden an och invänta vad kommunfullmäktige och kommunstyrelsen säger och förhoppningsvis blir det bifall för flera hundlatriner.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om