Äkta granar är bättre – även om de inte är perfekta

I Vimmerby används äkta granar, något som insändarskribenten föredrar. Bilden är tagen vid julgransplundringen i januari 2023.
I Vimmerby används äkta granar, något som insändarskribenten föredrar. Bilden är tagen vid julgransplundringen i januari 2023.

Insändare 4 december 2023 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det blir ett evigt gnällande om det sätts upp offentliga julgranar som inte är tillräckligt vackra. Och visst, nog kan man hålla med om att det var ett klokt beslut att byta ut den ovanliga julgranen som placerats i Silverdalen, eftersom den väckt så starka reaktioner att julfriden kunde påverkas. 

Men om man bortser från undantagen måste väl ändå äkta gran vara tusen gånger bättre än de plastgranar, som börjat dyka upp i det offentliga? Att det står artificiella granar inne i gallerior och andra platser där ett barrande träd kan vara opraktiskt är en sak. Men kan vi inte få njuta av äkta granar ute på våra torg? 

I Linköping skryter man över att man har en ovanligt stor plastgran, och i Hultsfred kör man också med plastgran från och med i år. Samtidigt som vi alla uppmanas att plastbanta. I mina ögon vinner en inte helt perfekt julgran över en perfekt plastig gran alla dagar i veckan.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa