Hultsfred borde lyfta fram sin historia

Minnesplaketter och statyer som påminner om det Hultsfred som en gång var skulle få fler att känna stolthet över sin kommun, tror insändarskribenten.

Hultsfred borde stoltsera mer med sådant som är unikt för kommunen, gärna genom minnesmärken centralt, tycker insändarskribenten.

Hultsfred borde stoltsera mer med sådant som är unikt för kommunen, gärna genom minnesmärken centralt, tycker insändarskribenten.

Foto: Jimmy Larsson

Insändare2022-06-30 06:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hultsfreds kommun dvalar i minnet av sin forna glans och liknar en landsortskommun i nedgång. Där utflyttning på grund av dålig arbetsmarknad är det enda bestående. Där man piggar upp sig själv och säljer ut industrimark för att istället bygga köpcentrum. Som nu finns i varenda landsortskommun. Mer affärer till en allt mindre befolkning, hur länge tror vi det håller? Mer affärer får inte mer folk i kommunen.

Har man inget annat så kan man påminna om vad som har hänt förr. Fler människor blir intresserade av historia. Om man kommer in i Hultsfred som turist, var får man reda på att Hultsfred en gång i tiden varit en exercisplats för militären för ett par hundra år sen? Någonting inne i centrum borde tala om detta. Varför inte en staty med en minnesplakett?

Var mer än på biblioteket och ett av hotellen kan man utläsa att Hultsfred en gång hade en av Sveriges största rockfestivaler och en hårt arbetande ungdomsförening som var med och styrde i svenskt musikliv? Varför försvann den rockande knekten som stod vid infarten till Hultsfred? Därigenom kunde man ändå se att något hände i den här kommunen förr i tiden.

Var kan man se att Målilla har en av Sveriges bästa speedwaylag och för närvarande är svenska mästare, mer än en liten ynklig skylt vid infarten till speedwayarenan. Någonting till och med inne i Hultsfreds centrum borde tala om detta och hedra Dackarna.

Skulle man göra något för att få kommunen att skina med en nyare glans, så skulle många nog gå tillbaka till sin historia.