Hur farligt är det med elbilar?

Konsekvenserna av brinnande elbilar oroar insändarskribenten, som tycker att allmänheten borde få mer information i ämnet.
Konsekvenserna av brinnande elbilar oroar insändarskribenten, som tycker att allmänheten borde få mer information i ämnet.

Vilka är riskerna när alltfler köper klimatsmarta elbilar, undrar insändarskribenten.

Insändare 8 oktober 2021 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Flera elbilar brann nyligen explosionsartat i Kalmar, tidigare olyckor med biogasbuss i Stockholm har ökat oron för större katastrofer och experter säger att elbussar är lika farliga. Varning utfärdas och allmänheten uppmanas att stanna inomhus med stängda dörrar och fönster, eftersom den kraftiga röken innehåller giftiga gaser.

Borde man kanske varna för dessa eventuella bränder, nu när allt fler köper eldrivna fordon? Det vore bra för allmänheten att få veta fakta i ämnet, så man kan agera snabbt när olyckan är framme. Hur många av oss vet hur man gör när en elbil börjar brinna? Ju flera elfordon, desto fler bränder med giftiga gaser. Det finns ju även de som till och med sätter eld på bilar.

Bilindustrin vill ju sälja av flera orsaker, men vad har brandmännen för uppfattning och fakta i ämnet? Fram med fakta nu!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa