Hur kan man behandla bibliotekspersonalen så?

"Vill gärna att all personal på biblioteket finns kvar i framtiden, både högskoleutbildade bibliotekarier och biblioteksassistenter utan högskoleutbildning, då alla visat sig vara mycket kompetenta och serviceinriktade", skriver signaturen "Arg biblioteksbesökare".

Insändarskribenten är oroad för konsekvenserna av omorganisationen på biblioteket. "Det är nog inte bara förkylningar och vabb, utan dålig arbetsmiljö för personalen."

Insändarskribenten är oroad för konsekvenserna av omorganisationen på biblioteket. "Det är nog inte bara förkylningar och vabb, utan dålig arbetsmiljö för personalen."

Foto: Christine Olsson/TT

Insändare2021-11-02 11:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare i Vimmerby Tidning angående bibliotekets öppettider.

Jag skulle in på en filial till Vimmerby bibliotek, men filialen var stängd på grund av sjukdom. Tänkte "visst det kan ju ske", men så stötte jag på en bekant utanför som hade samma ärende som jag, låna böcker.

Hen talade om att bibliotekspersonalen mår mycket dåligt för en omorganisation, där man kommit på att biblioteksassistenter ska bort, och endast högskoleutbildad personal ska få arbeta där – så det är nog inte bara förkylningar och vabb, utan dålig arbetsmiljö för personalen på biblioteket.

Hur kan Vimmerby kommun behandla medarbetare på detta sätt? Vet att det finns över 15 års erfarenhet bakom dessa medarbetare, det handlar om mycket kompetent och serviceinriktad personal. 

Dra hela varvet runt. Har alla chefer och mellanchefer högskoleutbildning? Tror ej att alla har det, men de får ju å andra sidan ledar- och kompetensutbildning för 94 286 kronor. Övriga medarbetare som är på golvet och arbetar får inget.

Vill gärna att all personal på biblioteket finns kvar i framtiden, både högskoleutbildade bibliotekarier och biblioteksassistenter utan högskoleutbildning, då alla visat sig vara mycket kompetenta och serviceinriktade.

Undrar om alla kommuner i Sverige gör på detta sätt? Om inte, så kanske man ska byta kommun för att få låna böcker.