Ingenting annat än en stor flopp

Det ska snöröjas i tid, för att bussresenärerna ska kunna ta sig fram säkert till det "förkastliga buss-stoppet för flera miljoner", tycker insändarskribenterna.
Det ska snöröjas i tid, för att bussresenärerna ska kunna ta sig fram säkert till det "förkastliga buss-stoppet för flera miljoner", tycker insändarskribenterna.

Har man nu byggt en busshållplats ska det också vara skottat i god tid så resenärerna slipper gå ut på vägen, menar insändarskribenterna, som är fortsatt kritiska till nya buss-stoppet i Storebro.

Insändare 13 december 2021 21:27
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 12 december var det premiär för den nya påtvingade busshållsplatsen vid 23/34 vid Storebro. Måndag, den första vardagen med det nya, förkastliga buss-stoppet för flera miljoner – och vad får vi se? För att komma in på gångbanan, som på ett säkert sätt ska leda busspassagerarna till hållplatsen, fick bussresenärerna kliva över stora snövallar. Dessutom var gångvägen helt oplogad. För att slippa gå över stora snövallar och oplogad gångbana gick man istället rampvägen ut mot korsningen. Man gick alltså på väg 23/34 och upp till busshållsplatsen. Inte alls trafiksäkert. 

Har man nu byggt detta ska man väl se till att gångbanorna till bussen är renskottade och man ska göra detta i god tid innan första bussen går på morgonen, och inte som den 13 december börja ploga klockan 10. Folk klagar i Storebro, men det är ingen som lyssnar.

Dessutom om man tar skolbussen på morgonen, går den endast till Vimarskolan och där får man kliva av. Tänk på de människor som kanske har ett besök på hälsocentralen inbokat, det blir mycket lång väg att gå i snömodd, halka, regn, storm eller vad det nu är för väder. När skolbussen går till Storebro på eftermiddagen får ingen kliva ombord på bussen, endast kliva av. Servicen med allmänna kommunikationer blir sämre och sämre. De här nya busshållsplatserna vid 23/34 är ingenting annat än en stor flopp.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa