"Jag vill fortsätta mitt härliga liv länge till"

"Min önskan är att alla, unga såväl som gamla, kunde ha ett munskydd i väskan eller fickan, och ta på det när de går in i en affär", skriver insändarskribenten, som menar att fler borde bära munskydd under pandemin.

Insändarskribenten bär munskydd och önskar att andra ville göra det också.

Insändarskribenten bär munskydd och önskar att andra ville göra det också.

Foto: Privat/Johan Nilsson/TT

Insändare2021-03-03 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Livet flyter på för oss människor. Som vanligt? Ja, för de flesta av oss verkar det. Vi jobbar, handlar vad som krävs för att vi ska leva vidare. 

Men eftersom världen nu drabbats av nya virusstammar, som gör väldigt många av oss sjuka, för vissa så sjuka att de dör i förtid, så måste man ju försöka skydda sig. Tänka på hygienen hela tiden, och eftersom det upptäckts att virus mestadels smittar genom utandningsluften så ska man hålla avstånd från varandra.

Och om man inte kan vara 1, 5 meter från andra så måste man hitta på andra sätt att skydda sig. Personligen räknas jag som extra utsatt för allvarlig sjukdom och använder alltid tättslutande munskydd och ibland visir. Jag har bestämt mig för att INTE bli sjuk och håller distans om det går. Jag vore ju väldigt tacksam om andra skulle kunna bära munskydd också! Dels för sin egen skull och gärna för min och andras skull.

Många yngre människor riskerar inte att bli allvarligt sjuka, men de kan ju smitta många andra. Utan att veta om det. Min önskan är att alla, unga såväl som gamla, kunde ha ett munskydd i väskan eller fickan, och ta på det när de går in i en affär. Jag har levat mycket länge och vill fortsätta med mitt härliga liv länge till! Så snälla, ha ett munskydd till hands. Hela tiden!