Jakobsson: "Visst viner partipiskan"

Svar på Bengt Barkstams insändare "Nu har även Jakobsson drabbats av partipiskan" den 22 april.

"Jag fick nog av att SD tvingar kommunföreningar att hålla årsmöten trots pandemin", svarar Anneli Jakobsson, som nu lämnat partiet.

"Jag fick nog av att SD tvingar kommunföreningar att hålla årsmöten trots pandemin", svarar Anneli Jakobsson, som nu lämnat partiet.

Foto: Jimmy Karlsson

Insändare2021-04-24 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Visst viner partipiskan över oss, som i de flesta partier. Jag kom hem till dig 2016 genom rekommendation från Mattias Bäckström Johansson eftersom jag hade bra kontakt med dig. Skälet till att du ombads avsäga dig dina uppdrag vill jag inte gå in på här. Du gick sedan ur partiet. När det gäller mig gick jag ur partiet helt frivilligt. Jag fick nog av att SD tvingar kommunföreningar att hålla årsmöten trots pandemin. Med distriktets godkännande kom 15 oanmälda medlemmar, som vi inte kunde coronasäkra för, eftersom vi inte var förberedda på ett så stort antal medlemmar. Även distriktsombudsman Mika Hallbeck-Kotanen kom oanmäld till årsmötet, vilket jag anser är oförsvarligt av en person i hans ställning. Där och då lämnade vi mötet och sedan gick vi ur partiet. Hälsan hos mig och övriga medlemmar samt Folkhälsomyndighetens rekommendationer står högre än makten i samhället.