KLT diskriminerar – kunde inte boka resa för familjen

"Min förhoppning är att KLT ser till att närtrafiken kan nyttjas även av familjer som är större än fyra personer", skriver insändarskribenten efter.

Insändare 11 oktober 2022 19:27
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En familj som bestod av fem personer och inte var bilburen skulle den 17 augusti resa med Kalmar Länstrafik Närtrafik från Bockefall, Lönneberga till Hultsfred för att därifrån ta tåget till Arlanda och sedan flyga till Schweiz. Eftersom de hade en hel del bagage var det inte möjligt att ta sig ner till Lönneberga till fots och därifrån ta bussen till Hultsfred. 

Jag har själv nyttjat Närtrafiken när jag till exempel lämnat min skogstraktor för reparation i Vimmerby och det har fungerat bra. Jag ringde KLT för att boka en Närtrafikresa och när jag kom fram upplystes jag om att fordonen kunde ta just högst fyra personer. 

Efter lite dividerande fick jag operatören att höra med överordnad om det inte gick att boka för fem personer. Efter en stund kom hon tillbaka och sa att det var högst fyra personer som fick åka i samma bil. Då ville jag boka två bilar, men det fick jag nobben på.

När jag växte upp i Bockefall på 1950-talet fanns det taxiföretag i Lönneberga, Silverdalen, Hultsfred, Mariannelund och så vidare. De körde skolskjutsar, sjukresor och nöjesresor. Jag började kolla om jag kunde boka en taxi åt familjen, det fanns ingen taxirörelse i Hultsfred, Vimmerby, Eksjö. Den närmsta orten som hade taxi var Nässjö. KLT har idag ”monopol” på exempelvis skolskjutsar och sjukresor och har konkurrerat ut alla lokala taxiföretag.

Jag befann mig på annan ort den 17 augusti och kunde inte transportera familjen från Bockefall till Hultsfred. Jag lyckades engagera några bekanta som kunde skjutsa familjen till Hultsfred. Min förhoppning är att KLT ser till att närtrafiken kan nyttjas även av familjer som är större än fyra personer.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa