"Kommer det några besökare alls på höstmarknaden?"

Hur svårt kan det vara? Det frågar sig insändarskribenten efter vår artikel om att Vimmerbys höstmarknad i år blir kraftigt krympt, där hon menar att kommunen har en negativ inställning.

Så kan en en vanlig marknad i Vimmerby se ut. Höstmarknaden 2022 blir mycket mindre och koncentreras till Rådhustorget. "Det känns tråkigt", tycker insändarskribenten.

Så kan en en vanlig marknad i Vimmerby se ut. Höstmarknaden 2022 blir mycket mindre och koncentreras till Rådhustorget. "Det känns tråkigt", tycker insändarskribenten.

Foto: Roelof Stroetinga

Insändare2022-10-06 19:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

"Marknader kostar på i kommunens kassa och vi får engagera oss och stänga av gator och ta hand om saker", säger kommunens driftchef Tomas Larsson i Vimmerby Tidnings artikel. Men hur svårt kan det vara? Det har ju fungerat förut. 

Det går inte bara att sitta och rulla tummarna och tro att andra ska ta över. Loppis är ju populärt, så bjud in allmänheten och fyll upp torget med marknadsbord eller fråga handlarna om de vill vara med och ordna outlet och få låna bord. Det finns mycket man kan göra om viljan och intresset finns. 

En annan grej man skulle kunna ta upp igen är Bondens torg, det finns ju många som säljer på Rekoringen som man kan kontakta

Det är ju skillnad i till exempel Hultsfred, där kan föreningar tjäna pengar genom att ta betalt för parkering men jag vet inte hur föreningar skulle kunna få in pengar på att ordna marknader på torget i Vimmerby. I så fall får vi nog lägga marknaden på Ceos exempelvis.

Jag skulle vilja ha lite mer positiv anda, tack. Innan valet hördes "Vi ska jobba för Vimmerbys bästa" och mycket annat och då känns det tråkigt med en sådan här nyhet. Jag hoppas att det kommer besökare och handlar i våra butiker, som nog drabbas när det blir såhär.