Jag kan inte förklara hur mycket jag älskar min skola

Det är ledsamt att ni ens tänker på att lägga ner Rumskulla skola. Det är dyrt att ha alla skolor men jag tycker att det är värt att satsa pengar på barn, skriver 9-åriga Lilja Liström.

"Jag älskar att gå på Rumskulla skola. Jag blir arg när jag tänker på att ni vill lägga ner vår skola", skriver Lilja Liström, 9 år.

"Jag älskar att gå på Rumskulla skola. Jag blir arg när jag tänker på att ni vill lägga ner vår skola", skriver Lilja Liström, 9 år.

Foto: Privat/Vimmerby Tidning

Insändare2024-01-23 10:33
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Astrid Lindgren hade tyckt att det var dåligt att lägga ner en skola som är så bra som vår och tvinga oss att åka jättelångt. Jag tror att hon tyckte om landsbygden, det känns som det när jag läser hennes böcker. Hon hade velat att många familjer ville bo kvar här och det kanske de inte kan om skolan läggs ner. 

Om Rumskulla skola inte fanns så skulle vi få åka mycket längre. Barn blir trötta av långa resor. Jag gillar skolan jättemycket men om jag är trött i skolan blir det tråkigt för att man inte orkar hela dagen. Därför tycker inte jag att det är bra med lång väg till skolan. Mina kompisar och jag kanske inte orkar lära oss lika mycket då.

Jag kan inte förklara hur mycket jag älskar min skola. Vi är en liten klass med en jättebra lärare. Jag trivs i min klass, vi har roligt tillsammans. Alla vuxna bryr sig verkligen om barnen. Min lärare har alltid tid att förklara igen om jag inte förstår, hon tänker på alla. Det känns super, så bra som det kan bli.

Här har jag kompisar som bryr sig om varandra. Det är också bra mat och flera snälla lärare. Det är nära och mysigt. Jag älskar att gå på Rumskulla skola. Jag blir arg när jag tänker på att ni vill lägga ner vår skola. Ni fattar inte vad det innebär. Alla barn vill gå på sin skola! 

Rumskulla skola.
Rumskulla skola.