Hur tänker kommunen om ovaccinerad personal?

Vem är vacccinerad, och vem är det inte? Insändarskribenten undrar hur Vimmerby kommun tänker kring personalen i hemtjänsten.

Vem är vacccinerad, och vem är det inte? Insändarskribenten undrar hur Vimmerby kommun tänker kring personalen i hemtjänsten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-11-18 16:47
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

All nyanställd personal i äldreomsorgen i Hultsfred ska vara vaccinerad mot covid-19 kan man läsa i Vimmerby Tidning. Min oroliga undran är – hur står det till i Vimmerby kommun? Jag fyller 96 år i januari, har sedan länge hjälp av hemtjänsten, där personalen är värda en eloge för det fina jobb de utför. Men, vid två tillfällen det senaste kvartalet, har jag faktiskt tackat nej till hjälp när jag fått ett ärligt nej på min fråga om personalen som kommit hem till mig är vaccinerad. Jag är alldeles för rädd för att utsättas för smitta och jag undrar om kommunen anställer folk till hemtjänsten som inte är vaccinerade, och som ska komma till oss gamla och sköra?

En annan sak när jag ändå är igång. Man hör ibland att kommunen har svårt att rekrytera personal, som vill arbeta inom hemtjänsten. Min fråga är: vad gör kommunen för att de anställda ska tycka att det är trevligt och bra att arbeta med äldre i Vimmerby kommun?