Märkligt att det inte finns taxi på helgerna

Att det inte går att beställa en taxi i Hultsfred och Vimmerby på helgerna tycker insändarskribenten är väldigt besynnerligt. "Detta får ju konsekvenser för oss som bor utanför stadsdelarna och bor i grannbyarna", skriver han.

Att det inte finns taxi på helgerna i Hultsfred och Vimmerby har fått insändarskribenten att reagera. "Har aldrig varit med om detta i någon av alla andra kommuner som jag har bott i."

Att det inte finns taxi på helgerna i Hultsfred och Vimmerby har fått insändarskribenten att reagera. "Har aldrig varit med om detta i någon av alla andra kommuner som jag har bott i."

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2023-09-19 11:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I fredags kväll tänkte jag ta min fru till Hotell Hulingen i Hultsfred och jag ringer taxi, men det jag upptäcker är att det går inte att få tag i någon taxi under helgerna i vare sig Hultsfred eller Vimmerby. 

Detta är för mig väldigt besynnerligt. Det bor mellan tummen och pekfingret cirka 30 000 människor i dessa två kommuner och det finns ingen taxirörelse i dessa kommuner. Ändå har man avreglerat taxin sedan många år tillbaka. Detta får ju konsekvenser för oss som bor utanför stadsdelarna och bor i grannbyarna. Har aldrig varit med om detta i någon av alla andra kommuner som jag har bott i. Vi ska alltså inte kunna ta oss till Hulingen i Hultsfred eller Pumpen i Södra Vi om vi vill? Eller ens hälsa på goda vänner som bor på annan ort? 

Om vi som exempel tar upp att jag har en fru som ska till sjukhuset av olika anledningar och jag har druckit något glas vin så kan vi inte komma iväg– för det finns ingen taxi i dessa två kommuner. Jag ska ju inte behöva ringa en ambulans för att ta mig iväg till ett sjukhus i Västervik/Oskarshamn.

Har vi dessutom inga släktingar eller andra som skulle kunna skjutsa oss in till stan så står man sig slätt. Borde det inte finnas någon form av taxirörelse i dessa två kommuner?