Märkligt att köra med släckta bakljus

Det gäller att synas i trafiken, påpekar insändarskribenten som reagerat på hur många som kör med släckta bakljus på sina bilar.
Det gäller att synas i trafiken, påpekar insändarskribenten som reagerat på hur många som kör med släckta bakljus på sina bilar.

Insändarskribenten reagerar på att han ofta ser bilister som kör med släckta bakljus ute på vägarna. "De som sitter i dessa bilar utan fungerande baklysen borde vara lite oroliga för sin egen hälsa", skriver han.

Insändare 12 september 2023 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag kör ofta bil till och från Stockholm och förundras över hur många som har släckta bakljus på sina bilar. Senast hade det regnat och var ganska dålig sikt. Polisen verkar ignorera det här beteendet och har säkert fullt upp med annat och att sätta dit de som kör några kilometer för fort... 

De som sitter i dessa bilar utan fungerande baklysen borde vara lite oroliga för sin egen hälsa, eftersom en bakomvarande förare som inte uppfattar dem lätt kan köra in i framförvarande fordon och orsaka en hel del skada – vilket tyvärr drabbar vår skattsedel negativt.

Föraren med de släckta bakljusen anser jag får skylla sig själv och ta konsekvenserna därav eftersom det är mycket enkelt att tända baklysena och därmed synas. Jag anser att det startas en kampanj i media för att uppmärksamma det här icke önskvärda beteendet och samtidigt främja användandet av blinkers – vilket även det känns som att många fordon saknar nu för tiden. 

För det kan väl inte vara fel på föraren? 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa