Någon som förvånas över otrygghet i Hultsfreds skolor?

Att färre elever på Albäcksskolan känner sig trygga är inte så konstigt, tycker insändarskribenten, som reagerat på att 800 elever äter skollunch under två timmar. "Mer som att man utfordrar än äter en trevlig lunch."

Skolan ska vara en trygg miljö för alla, tycker insändarskribenten, som reagerat på uppgifterna om skolmåltidssituationen i Hultsfred.

Skolan ska vara en trygg miljö för alla, tycker insändarskribenten, som reagerat på uppgifterna om skolmåltidssituationen i Hultsfred.

Foto: Erik Nylander/TT

Insändare2022-11-16 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skolungdomar känner sig fortsatt otrygga i skolan, enligt artiklar i Vimmerby Tidning. Det kan väl inte vara så många som är förvånade över det? Enligt uppgift så äter 800 elever på 2 timmar på högstadiet och gymnasiet i Hultsfred. Det låter mer som att man utfodrar individer än att man äter en trevlig lunch med sina klasskompisar. Är det konstigt att de är otrygga? Det är i matsalen och på idrottsundervisningen som den största mobbingen och otryggheten existerar i skolan.

Det är just under dessa år i skolan som vi skapar nya medborgare och funkar inte det så kan otryggheten leda till att vissa riskerar att slussas in i kriminalitet redan här. 

Nu måste lärare, rektorer och vuxna ta tillbaka makten i skolan. Det har existerat i så många år och politiker säger att det ska tillsättas utredningar och att de ska lösa problemen som finns. Men i och med att det fortfarande inte fungerar så har de uppenbarligen inte lyckas. Skolan får inte bli inkörsporten till brottslighet i Sverige.