Nedsläckning av landsbygden i södra Kinda

Kan det vara effektivt att personal som jobbar inom kosten och vaktmästeri ska behöva tillbringa sin arbetstid på vägarna istället för att utföra något arbete?

Kinda kommun borde göra mer för att folk ska flytta till kommunen, inte ifrån den, menar skribenten.

Kinda kommun borde göra mer för att folk ska flytta till kommunen, inte ifrån den, menar skribenten.

Foto: Dennis Petersson

Insändare2019-10-02 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är det verkligen den bästa lösningen?  Att vaktmästeriet inte kommer kunna hinna skotta bort snön på parkeringar som exempel på Stångågården, skola och förskola i Horn innan personal börjar arbeta och taxibilar ska fram? 

Även kökspersonal som av eget val har valt att jobba med just kök, ska bli tvingade att köra maten fram och tillbaka med en mindre lastbil till Horn (Stångågården, skola och förskola) från Kisa istället för att göra det som de faktiskt är anställda till att göra, att LAGA mat. Maten kommer då ha varit varmhållen under längre tid i vagnarna och tappar då sin smak, konsistens och näring. Är det inte bättre att vi då har personal lokalt för att utföra sitt jobb som de är anställda för. Bör man inte se över varför man i Kisa har två kök öppna istället? Och istället väljer att frakta maten den fem milen fram och tillbaka till Horn?

Alla vill ju ha kvar den välfärd vi har byggt upp, men det är inte så många som tänker på att vi i dagens samhälle har mycket mer kostnader än vad vi hade för 20 år sedan, tekniken vi idag använder oss av var inte en del av vår vardag för 20 år sedan. Man måste då räkna in att allt kostar mycket mer än vad det gjorde förr så det kanske är dags att höja skatterna lite för att kunna fortsätta med den vardag vi lever i istället för att göra nerskärningar i välfärden.

Är det inte Kinda kommuns mål att få folk att bo kvar eller att folk ska flytta hit till vår vackra landsbygd? För i nuläget verkar det tyvärr inte så. Är det då inte dags att försöka göra landsbygden attraktiv igen? Värna om att gamla ska kunna få bo kvar på orten de har levt i under sitt liv och även få avsluta där. Att unga väljer att flytta tillbaka till hemorten och bosätta sig där och bygga upp ett liv. Det är dags för Kinda kommun att lägga fram hållbara mål för vår vackra landsbygd.