Angående nya Oskarsgatan i Hultsfred

Intentionerna att nya gågatan i Hultsfred ska bli ett vardagsrum för alla klingar ihåligt om man inte löser problemen först, menar insändarskribenten.

Insändare 23 maj 2023 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ett långbord och blommor och växtlighet där gamla och unga ska sitta och fika, läsa och dansa och ha roligt. En trist gatstump förvandlas till allas vardagsrum. En mötesplats för allas aktiviteter såsom bokcirklar och festligheter.

Hur låter det här? Är det flummigt eller? Vi svenskar vågar knappt möta varandra på trottoaren utan att titta bort och här ska vi umgås på Oskarsgatan som på en grisfest i utlandet. Gör vi sånt här vanligtvis blir vi inplockade av polisen för förargelseväckande beteende. Skulle vi bara ställa oss upp på en parkbänk och dansa och sjunga, så vet nog alla hur det skulle sluta.

Skulle Oskarsgatan ha blivit bättre, så är det bra för Hultsfred. Men att frisera upp ytan på ett problem, löser ingenting. Det stora problemet med ungdomsgäng som handlar med droger, står väl fortfarande kvar. Och att folk inte vågar gå ute när mörkret fallit.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa