Nya kvastar sopar för fullt i vindkraftsdebatten

Svensk Vindenergi Ekonomisk förening har en ny vd som just nu bombarderar debattsidor i många svenska tidningar med sin propaganda.

Svensk Vindenergi "nämner inget om objektivitet eller hänsyn till medborgares liv och hälsa. Endast hur man ska eliminera motstånd mot lönsamheten i sin verksamhet", menar skribenten.

Svensk Vindenergi "nämner inget om objektivitet eller hänsyn till medborgares liv och hälsa. Endast hur man ska eliminera motstånd mot lönsamheten i sin verksamhet", menar skribenten.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Insändare2021-07-10 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Upplysningsvis vill jag klargöra vad denna ekonomiska förening har för plan och syfte, så man inte låter sig förledas och tro att det är en objektiv verksamhet eller någon myndighetsliknande organisation. 

På hemsidan www.allabolag.se kan man läsa följande om föreningens verksamhet och ändamål.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att 

1. Som nationell branschorganisation förmedla och framhäva vindkraftens bästa och att utgöra vindkraftsbranschens samlade röst i samhället.

2. Främja utvecklingen av vindkraftsmarknaden i Sverige så att vindkraften kan utvecklas till sin fulla potential och bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle genom att: 

a. Utveckla strategier och initiativ för tillväxt samt för borttagande av hinder som försvårar för vindkraften att bidra med sin fulla potential. 

b. Kommunicera vindkraftens fördelar och potential till politiker, opinionsbildare, beslutsfattare, media, andra betydelsefulla sakägare samt allmänheten. 

3. Utgöra det centrala navet och nätverket för vindkraftfrågor för alla medlemmar och övriga intressenter och därigenom stimulera dialogen i samhället.

Här nämns naturligtvis inget om objektivitet eller hänsyn till medborgares liv och hälsa. Endast hur man ska eliminera motstånd mot lönsamheten i sin verksamhet.