Polisens insats mot drogerna räddar liv

Jag är verksamhetschef för Strandhagens Behandlingshem i Vimmerby. Vår uppgift är att behandla människor som hamnat i missbruk.

Insändare2020-05-15 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ibland när jag har en dålig dag och tröttnar på behandlingshemmets svåra uppgift så tänker jag att det är väl bara för de här människorna att sluta. Bara lägg av och sluta stoppa i er tabletter, röka på eller vad det nu kan vara. Hur svårt kan det bli? Sen brukar jag sansa mig och tänka på de otaliga gånger jag provat sluta med kaffe eller godis med mera. Jag brukar kunna upprätthålla det ett tag, men när kaffet eller godiset blir lätt tillgängligt och jag har en stressig dag så brukar jag åka dit igen. 

De flesta människor med missbruksproblem är inte som jag innan mitt kaffeåterfall bara lite stressade, utan lever ofta med psykisk ohälsa och neuropsykiatriska handikapp och drogar för att stå ut i vardagen. I dag är droger mycket lätt tillgängligt. Man kan bland annat beställa droger i form av narkotikalassade mediciner direkt över internet och få hem i en försändelse. Lagningen är inte längre ett storstadsproblem utan det är mycket lätt att få tillgång till droger även i mindre städer som Vimmerby.  

Fredagen den 8 maj läste jag i tidningen om ett större beslag av droger som polisen gjort i Vimmerby. Ett gediget spaningsarbete ledde fram till att störa ut de som förstör livet för så många. Jag vill skicka ett stort tack till polisen i Kalmar län för ett fantastiskt arbete! Er insats räddar liv!