"Politiken i Kinda lutar åt enmansstyre"

Att kommunalrådet Christer Segerstéen i sitt svar till PRO använder sina barnbarn i kostdebatten gillar inte insändarskribenten. "Man ska som politiker aldrig dra in sina anhöriga i något sammanhang", skriver han.

Insändare 8 december 2021 14:36
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har följt kommunpolitiken i Kinda mycket väl sedan maktskiftet, när Conny Forsberg (S) fick lämna över kommunalrådsposten till Christer Segerstéen (M). Efter vad jag kan se så har politiken gått åt ett håll som lutar åt ett enmansstyre, det vill säga att kommunalrådet gärna kör över en del nämnder, framförallt samhällsbyggnadsnämnden, och gärna fattar beslut själv. Till exempel när det gäller skolan i Rimforsa, där samhällsbyggnadsnämnden hade lagt ner mycket tid och därmed mycket pengar och resurser, byggnaden Dalkulla vid Vråken där nämnden – vad jag kan förstå – fick i uppdrag av kommunstyrelsen att sälja, men dagen därpå står kommunalrådet i tidningen och säger att det inte ska säljas.

Men det som fick mig att reagera var när kommunalrådet svarar på insändaren från PRO Södra Kinda att hans egna barnbarn i Rimforsa äter samma mat som de gör i Horn, men att de aldrig klagat på maten till farfar. Det tycker jag är en mycket dålig jämförelse. Man ska som politiker aldrig dra in sina anhöriga i något sammanhang.

Om kommunalrådet har sådant intresse av att styra så kanske Kinda kommun kan lägga ner samhällsbyggnadsnämnde. Då finns det ju pengar till att öppna köket i Horn igen.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa