Politikens avigsidor intresserar oss inte

"Vi hoppas inte den omtalade 'Hultsfreds-andan' innebär att man skapar en bred delaktighet, men att endast ett parti tar åt sig äran för att på det viset vilseleda väljarna", skriver insändarskribenterna.
"Vi hoppas inte den omtalade 'Hultsfreds-andan' innebär att man skapar en bred delaktighet, men att endast ett parti tar åt sig äran för att på det viset vilseleda väljarna", skriver insändarskribenterna.

Vi har under många år haft åsikter, tyckt och tänkt om politiken i kommunen. Vi har varit förgrymmade på vissa saker och glatt oss åt andra. Vi har tyckt att politikerna ibland fattar korkade beslut – men för all del också en hel del kloka. I stället för att bara vara några av alla de i mängden som har åsikter så har vi valt att nu kanalisera vårt samhällsengagemang i partipolitiken.

Insändare 7 september 2022 19:16
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi är inte intresserade av politiskt spel, eller politiska bildsättningar som inte alltid stämmer överens med verkligheten. Att var ärlig och transparent tror vi alltid lönar sig. Vi vill nu bidra med klokskap, tankar och beslut som bidrar till ytterligare utveckling av vår kommun. Vi är inga fullfjädrade politiker, men vi har ett driv att göra skillnad.  

Vi blir samtidigt lite förvånade av hur den politiska världen fungerar. Kanske beror det på att vi är nya inom politiken eller att vi inte riktigt lärt oss dess spelregler. Att Centerpartiet nu i olika kanaler ensamma tar åt sig äran för investeringar i skollokaler, lekparker och parkeringsytor känns för oss lite märkligt. Vi är flera från andra partier som i allra högsta grad varit delaktiga i dessa viktiga beslut. Vi hoppas inte den omtalade ”Hultsfreds-andan” innebär att man skapar en bred delaktighet, men att endast ett parti tar åt sig äran för att på det viset vilseleda väljarna. Strunt samma egentligen, men vad vet vi. Vi är ju ”nya”. Huvudsaken är ju trots allt att bra och viktiga beslut fattas för allas bästa, vem det än må vara som ligger bakom.

Vi ser i alla fall fram emot att under den kommande mandatperioden vara en del av det viktiga politiska arbetet och söker väljarnas förtroende att arbeta för fortsatt utveckling och investeringar på alla kommunens orter.  Politikens avigsidor är vi inte ett dugg intresserade av.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa